Otomotiv Devi Hyundai'nin Logosunun Ardındaki Gerçek Ne?

32
7
6
2
1
Eğer Hyundai logosunun yalnızca "H" harfinin bir yansıması olduğunu düşünüyorsanız, bu düşünce sizler için değişmek üzere.

Günümüzde bir markanın verdiği hizmet kadar adı ve logosu da başarı faktörünü derinden etkileyen bir etken. Kafamızı çevirdiğimiz her bir noktada karşımıza çıkan ünlü şirketlerin logoları, çoğu zaman tahmin edilebilir anlamlar taşıyor gibi bir düşünceniz olabilir; fakat bu yazımızdan sonra bu fikre şüpheyle yaklaşma ihtimaliniz bir hayli yüksek.

Otomotiv sektörünün ünlü isimlerinden Hyundai’nin logosunu yakından incelediğimiz vakit çoğu insan, logonun çıkış noktası olarak Güney Koreli şirketin ilk harfi olan “H” harfini görecektir, aslında gerçek bundan biraz farklı.

Otomotiv devi Hyundai’nin logosu el sıkışan iki insanın ilginç bir şekilde resmedilmiş haline dayanıyor. Tabii “H” harfine yapılan vurgu bir faktör de olsa Güney Koreli şirket, aslında şirket kültürlerini de temel alacak şekilde iki insanın el sıkışmasını “güven ve memnuniyet” mottosu olarak yansıtıyor. “H” harfinden sonra gelen halka ise Hyundai’nin global çapta güven ve memnuniyet duygusunu tüm müşterilerine yansıtmasını temsil ediyor.

Kaynak : https://jalopnik.com/i-had-no-idea-the-hyundai-logo-was-based-on-two-guys-sh-1826643998
32
7
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
7
6
2
1