Drone ile Artık Eşyaların da Taşınmasına Başlanacak

5
1
0
0
0
Nihayet tam kapasiteli drone taşımacılığı deneme aşamasını geçerek yoğun yerleşim birimlerinde eşya taşımacılığı yapma izni aldı.

Bu özel servis internet alışverişi yapanları hedeflemiyor ama yakında başlayacak olan uygulama en azından bu platformun daha geniş kapsamlı bir uygulamaya doğru gittiğini ve geniş aralıkta uygulamalarda kabul görmeye başladığını gösteriyor.

 ‘Swiss Post’ ile ortaklığı dahilinde İsviçre’deki drone taşımacılığı işini geliştirmekte olan California merkezli Matternet, gelecek ay içerisinde İsviçre’de otonom drone dağıtım ağını çalıştırmaya başlayacak.

Matternet, karnı acıkmış vatandaşlara pizza dağıtmak ya da online alışverişçilere kitap dağıtımı yapmak yerine laboratuarlarla hastaneler arasında kan ve patoloji örnekleri gibi hayatı maddeleri taşımayı hedefliyor.

İki sebepten ötürü kaydadeğer bir çalışma bu. Birincisi, Matternet’in dağıtım platformu deneme aşamasını geçerek, tam zamanlı olarak işlev görmek üzere Ekim ayında çalışmaya başlayacak. İkincisi ise firma, yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde drone uçurma izni aldı, ki bu tip bir izni Amazon ve benzer firmalar Amerika’da drone dağıtımı yapmak için çaresizce mücadele ettikleri halde hala alamamış bulunuyorlar. Zira Federal Havacılık Bakanlığı yerleşim birimleri üzerinde otonom drone uçurmanın ne denli güvenli olduğuna dair ikna edici doneler talep ediyor.

Firma, ‘Matternet İstasyonu’ adını verdiği teknolojisinin önemli bir bölümünü 20 Eylül’de yayınladığı bir video gönderisinde açıklamış bulunuyor. Söz konusu istasyon, drone'ların seyahate başlama ve bitirme noktaları arasında kurulmuş sabit bir istasyon. Böylece güvenli ve temiz bir çevrede gerçekleştirilmiş olacak yapılacak dağıtımlar. Gönderilerini alacak olanlar ise QR kod taratarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Matternet’in otonom M2 adlı drone'u yaklaşık 2 kg’lık bir paketi 65 km hızla, maksimum 20 km’lik bir alana kadar taşıyabiliyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/matternet-drone-deliveries-switzerland/
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0