İçişleri Bakanı: Otoyollardaki Hız Limitlerini Artıracağız

66
17
7
1
1
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önümüzdeki sene otoyollardaki hız limitinin artırılabileceğini belirtti. Soylu, şu anki hız sınırının yüzde 5 veya 6 oranında artış gösterebileceğini belirterek konu hakkında değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Otoyollardaki hız sınırı, trafik kazalarını ve bu sebeple gerçekleşen yaralanma ve ölümleri engelleme amacıyla konulmuş olsa da bazı durumlarda maalesef hız sınırı uygulaması yetersiz kalabiliyor. İçişleri bakanı Süleyman Soylu, telefon ile katıldığı bir radyo programında bu konu ile ilgili düşüncelerini aktardı. 

Soylu, trafik kazalarının büyük bir bölümünün yol kusurundan değil, sürücü hatasından kaynaklandığını belirtti. Kazaları azaltabilecek faktörlerin devreye alınmasının ardından olası ölüm ve yaralanmaların da azaldığını belirten Soylu, can kaybının en çok yaşandığı yerlerde 24 saat çalışma yaptıklarını ve karadan yol denetimlerine başladıklarını söylüyor. 

Otoyollardaki hız limiti artıyor, EDS’nin yazılımı yenileniyor

Bakan Soylu, Elektronik Denetleme Sistemi ve plaka tarama sisteminde yeni bir yazılım yaptıklarını aktardı. Bütün otoyollarda hız koridoru sistemi oluştuğunu belirten Soylu, “Otoyola girdiğiniz saatle çıktığınız saat arasında 120+12 km/sa kuralına uyarsanız, sistemden ceza almıyorsunuz ancak olması gerekenden daha az bir sürede mesafeyi tamamlarsanız, sistem otomatik olarak ceza kesiyor" ifadelerini kullandı.

Elektronik Denetleme Sistemi

Süleyman Soylu, trafik kazalarındaki ölüm oranlarını yüzde 20-25 arasında bir banda indirebilirlerse hız sınırının artırılabileceğini belirtti. Eğer trafik kazaları bu banda indirilebilirse, otoyollardaki hız limiti saatte 140 kilometre hıza kadar yükseltilecek.

Hız sınırları uzun yollarda bazı şoförlerin canını sıksa da aslında gerekli bir uygulama zira o derece yüksek hızlarda en ufak hatalar maalesef can kaybına sebep olabiliyor. Uzun mesafeli yollara bile çıksanız hız yapmamanızı, eğer hız yapacaksanız da dikkati asla yoldan ayırmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-otoyollarda-hiz-limiti-artiyor
66
17
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
66
17
7
1
1