Özel Şirketler, Google'ın Yapay Zekası Duplex'i Çağrı Merkezinde Çalıştırmak İstiyor

13
2
1
0
0
Google’ın geliştirdiği ve karşıdaki kişinin insandan ayırt edemediği yapay zeka Duplex, büyük şirketlerinde radarına girmeye başladı. Fakat Google bundan rahatsız.

Google’ın yapay zekaya sahip gelişmiş insansı asistanı Duplex, bizler için bazı işleri kolaylaştırmak ve pratik hale getirmek üzere tasarlanmış kişisel bir asistan. En azından Google’a göre öyle. Fakat diğer firmalar Duplex için biraz daha farklı planlar geliştiriyorlar.

Mayıs ayındaki G/O Konferansı’nda tanıtılan ve oldukça heyecan yaratan sesli asistan Duplex, genel anlamda işleri sizlerin adınıza yapmak ve sesli komutlar ile bazı organizasyonları yerine getirmek için tasarlanan bir yapay zeka idi. Örneğin kuaförünüze sizler için sesli arama yaparak randevu almak tam Duplex’e göre bir iş. Fakat sesli asistanın sahip olduğu bu “Arayıp konuşma” özelliği bazı şirketlerin de iştahını kabartmış olacak ki asistanı şirkete entegre ederek maaş yükünden kurtulmak istiyorlar.

Konu hakkında gelen haberlere göre ismi açıklanmayan bir sigorta şirketi, çağrı merkezine Google Duplex’i entegre ederek sesli görüşmeleri bu yapay zeka üzerinden gerçekleştirmek istiyor. Fakat bu konuda Google’ın tavrı kesin ve net: kabul edilemez. Bir Google yetkilisi tarafından CNET’e verilen röportaj şöyle: “Şu anda gelişmiş kurumsal kurulumlar yerine, insanların bazı işlerine yardımcı olabilecek bir asistan üzerine odaklanıyoruz. Duplex, herhangi bir kurumsal müşteri için test edilmiyor. Çok özel kişisel kullanımlar için restoran rezervasyonları ve kuaför salonu rezervasyonları gibi bazı özellikleri ile test ediliyor ve geliştiriliyor” dedi.  

Yine gelen haberlere göre Duplex üzerinde araştırma yapan şirketin, etik kaygılar nedeniyle projeyi yavaşlattığı ve müşterilerinin yapay zeka tarafından arandığında rahatsızlık hissedip hissetmeyeceği bilinmediğinden karamsarlık yaşanıyor. Zira telefonunuz çaldığı zaman konuştuğunuz kişinin insan mı robot mu belli olmadığı bir durumda, rahatsızlık hissetmek oldukça doğal olacaktır. Google bu konuda hizmetini garanti ediyor fakat kullanıcılar için durum nasıl gelişecek muamma.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/google-says-no-duplex-ai-wont-take-over-human-call-centers/
13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0