Özel Tasarım Bir Ceket, Otonom Araçların Bisiklet Sürücülerini Algılamasını Sağlıyor

8
5
3
0
0
Bir tasarım öğrencisi tarafından tasarlanan ve otonom araçların bisikletçileri 'görmesine' yardımcı olan özel yapım bir ceket, uluslararası bir tasarım konferansında ödül kazandı.

Kanadalı bir öğrenci tarafından bisikletçilere özel tasarlanan bir ceket, IDEA Uluslararası Tasarım Konferansı’nda ödül almayı başardı. Yansıtıcı özellikler ve QR kod sistemi içeren ceket, bu sayede gelecekteki otonom otomobillerin ve kamyonların, bisikletlileri daha iyi tespit etmelerini sağlıyor. Bu sayede gelecekteki otonom araç sistemleri, bisiklet sürücülerini tanıyabiliyor.

Kanada'nın Vancouver kentinde yaşayan tasarım öğrencisi Philip Siwek, ödülünü Chicago'daki Illinois'de düzenlenen son IDEA Uluslararası Tasarım Konferansı’nda aldı. Tasarım öğrencisi, bisikletçilerin 'hafif, çevik ve hızlı' oldukları için özerk araçlar için benzersiz bir zorluk oluşturduğunu, ceketi de bu yüzden tasarladığını belirtti.

Ceketin en büyük özelliği QR kodları:

otonom araba

Bisikletlilere gerekli önceliğin sağlanmadığı günümüzde bu fikrin, kendi kendini süren bir arabanın sensörlerinin ve nesne tanıma algoritmalarının en fazla baskı altında kaldığı durumlarda oldukça etkili bir sistem oluşturabileceiğini söylemek mümkün. Tasarım ceket, gece saatlerinde, sert havalarda ve yüksek yoğunluklu kentsel alanlarda sürüş güvenliğini amaçlıyor.

Tasarımın sahibi Siwek, QR kodlarının tasarımının ve yerleştirilmesinin, ceketin en önemli özelliği ve performans anahtarı olduğunu belirtiyor. Farklı yerlerdeki farklı barkodlar sayesinde otonom otomobiller, yalnızca bir bisikletlinin önünde olduğunu değil, aynı zamanda görüş çevresinin içindeki nesnenin içeriğini daha iyi anlamasını da sağlıyor.

Özel Tasarım Ceket

Ayrıca Siwek, oluşturduğu tasarımın, şerit değiştirme veya dönüş yapma niyetini belirten bir bisikletçinin vücut hareketlerini anlayacak şekilde tasarlanabileceğini de belirtti. Genç tasarımcı, ödül kazanan tasarım ceketini, ilerleyen zamanlarda da geliştirmeyi ve ideal bir hale getirmeyi hedefliyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/unique-cycling-jacket-could-boost-safety-in-a-world-of-autonomous-cars/
8
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
3
0
0