P30 Pro, Son Güncelleme ile Kamera Odaklı İki Yeni Özelliğe Kavuşuyor

22
7
3
2
0
Huawei P30 Pro için şirketin yayınladığı son güncelleme, kamera merkezli iki yeni özellik getiriyor. Biri çift video kaydı, diğeri ise AR tabanlı bir ölçüm uygulaması.

Huawei, P30 Pro için kamera merkezli iki yeni güncelleme yaptı. İlk özellik, kullanıcılara aynı anda iki farklı video kaydedebilme imkanı sağlıyor. İkinci olarak ise şu ana kadar Çin piyasasıyla sınırlı olan ve telefonun 3D ToF kamerasının Apple’ın Measure uygulamasına benzer bir şekilde AR tabanlı bir ölçüm aracına dönüşmesini sağlayan yeni AR Measure uygulaması getiriliyor. Şirket, güncellemenin dünya genelinde toplam 80 milyon EMUI 9 kullanıcısına sunulduğunu söylüyor.

Güncellemeyle birlikte sunulan Dual-View Video özelliği ile cihaz, iki videoyu birden kaydediyor. Geniş açılı sensör ile daha geniş alan kaydedilirken diğer kamera, aynı sahneyi daha yakından çekiyor. Bu özellik, kullanıcıların tek cihaz ile aynı sahneyi farklı açılardan çekmesine olanak sağlayarak özellikle konser ve spor müsabakalarını kaydederken büyük kolaylık sağlayabilir.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik de P30 Pro cihazını bir ölçüm aracına dönüştüren AR Measure uygulaması. Uygulama hakkında şirketten yapılan açıklama şu şekilde:

“Sadece çizgilerin uzunluğunu ve yüzey alanını ölçmek için kullanılmaz. Aynı zamanda yüz tanıma özelliği sayesinde nesnelerin hacmi ve insanların boyunu da ölçebilir. Çerçeve içinde birden fazla konu olduğunda (aile ve arkadaş topluluğu gibi gruplar) AR Measure, tek seferde hepsinin yüksekliğini ölçebilir.”

Ayrıca ölçüm uygulamasındaki hata payının sadece %1 civarında olduğu da iddia ediliyor.

Çinli şirket Huawei’nin güncel amiral gemisi olan P30 Pro, Kirin 980 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama gibi oldukça üstün özelliklere sahip. Ayrıca cihazın arka tarafında 40 megapiksellik Leica markalı f/1,6 değerinde OIS özellikli geniş açı sensörü, 20 megapiksel ultra geniş açılı sensörü, 8 megapiksellik telefoto ve bir de 3D ToF sensörü bulunuyor. Ön tarafında ise 32 megapiksel f/2,10 değerinde bir kamera yer alıyor.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/huawei-p30-pro-emui-9-update-dual-view-video-recording-ar-measure-app/
22
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
22
7
3
2
0