Overwatch'a Muhteşem Bir 'Ücretsiz' Alternatif: Paladins!

3
1
1
0
0
Yeni nesil FPS oyunu Overwatch'a rakip olması beklenen Hi-Rez Studios yapımı Paladins, oyuncular tarafından ücretsiz olarak oynanabiliyor.

FPS oyunlarının geçirdiği evrimle birlikte Blizzard stüdyolarından 2016 Mayıs’ında çıkan Overwatch, daha şimdiden kendi kitlesini oluşturmuş durumda. Battle.net’te 60 Euro’ya satılan oyunun ücretsiz bir de alternatifi mevcut. Karşınızda: Paladins!

Bir kere en baştan şunu söyleyelim: İlk bakışta “çakma Overwatch” gibi görünen oyunun yapımına 2014 yılında başlanmış. Yani Overwatch’un çıkış tarihinden 2 yıl evvel. Yani burada, “Paladins, Overwatch’a benziyor” demektense, “iki oyun birbirine benziyor” demek daha doğru gibi sanki.

Oyunun yapımcısı Hi-Rez Studios’u, bir önceki oyunları Smite’dan hatırlıyoruz. Henüz Beta sürümünde olan oyun, çizgi film tadında grafiklere sahip. Buradan oyunun grafiklerinin kötü olduğu düşüncesi çıkmasın. Zira karakter tasarımlarıyla da bu çizgi film havasını destekleyen oyun ekibi, oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Sistem gereksinimlerini yazının sonunda bulabileceğiniz oyunun, hemen hemen her bilgisayarda sorunsuz çalışması mümkün gibi görünüyor.Yaklaşık 2 GB kadar bir indirme dosyası bulunan oyunun ayrıca Xbox One ve PS4 sürümleri de mevcut.

Oyun, rastgele bir haritada, beşer kişilik iki takımla başlıyor. Haritanın ortasında bulunan kontrol noktasını ele geçiren takım 1 puan kazanıyor ve bu sefer bomba yüklü araçlarına, rakip kaleye kadar eşlik ediyorlar. Eğer takım, aracı rakip kaleye ulaştırabilirse 1 puan daha kazanıyor. Ulaştırabilirse diyoruz, çünkü tıpkı başlangıçtaki kontrol noktasını ele geçirme mücadelesinde olduğu gibi, burada da her iki takım çatışmaya devam ediyor ve bir zaman kısıtlaması söz konusu.

Oyundaki her bir karakterin farklı yetenekleri ve bu yeteneklere bağlı olarak kullandıkları farklı silahları var. Karakterler genel olarak 4 ayrı sınıfa ayrılmış durumda. Frontline sınıfları, gelen saldırıları karşılayarak diğer takım üyelerinin en az hasarı almasına çalışırlarken, Support karakterler de, başta frontline olmak üzere, diğer oyuncuları iyileştirmekle görevliler. Bu sırada Damage sınıfı karakterler de sahip oldukları yüksek hasar güçleriyle rakip oyuncuları elemine etmeye çalışıyorlar. Flank sınıfına mensup karakterler ise, gizlenme vb. yeteneklerini kullanarak rakibe ciddi hasarlar vererek Damage sınıfına yardımda bulunuyorlar. Şu an için 17 farklı karakter bulunan oyunda bu sayının artacağı kesin. Zira oyuna girdiğinizde karakter seçim ekranında halen boş çerçeveler olduğunu göreceksiniz.

Özetle Paladins, gerek düşük tutulmuş sistem gereksinimleri, gerekse de ücretsiz oluşuyla, oyunculara yeni dönem FPS oyunları arasında oldukça kaliteli bir alternatif sunuyor. Oyunu yüklemek isteyenler, şuradan oyunun resmi web sayfasına erişebilirler.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci: Core 2 Duro 2.4 ya da Althon X2 2.7 GHz
Bellek: 2 GB
İşletim Sistemi: Win XP SP2, Vista, 7 ve üzeri
Eran Kartı: 512 MB ATI Radeon ya da Nvidia

3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0