Panasonic, 6K Video Çekebilen İlk Aynasız Tam Çerçeve Kamerası S1H'i Tanıttı

7
2
1
0
0
6K video çekebilen makinelerin piyasaya çıkışına daha var, 4K çekim ise sıradanlaştı. Panasonic, aradaki boşluğu doldurabilecek bir cihazı tanıttı.

Panasonic, ürettiği çeşitli elektronik ürünler arasında fotoğraf makinelerini ve kameraları da bulunduruyor. Firmanın tanıtımını yaptığı Lumix S1H tam çerçeve aynasız kamera, dünyanın 6K çekim yapabilen ilk kamerası olarak göze çarpıyor.

Full HD AVCHD video çekebilen ilk cihaz olan Lumix HG1’in devamı olan seriye eklenen son halka, şimdilik prototip sürecinde yer alıyor. 6K videoları 24 FPS sinematik şekilde çekebilen kameranın görüntü oranı 3:2 oluyor. Film yapımcılarının gözü daha ziyade 16:9 orana sahip, daha hızlı kameralarda ve Panasonic de bunu biliyor. Bu formatta yapılan çekimlerde bazı piksellerden taviz veren kamera, yine de 5.9K çözünürlüğe ve 30 FPS’e sahip oluyor. Panasonic, cihazın “tam-çerçeve dijital değişebilir lens sistem kamera” olduğunu söylüyor. Kamera ayrıca 10-bit 4K/C4K görüntü çekebiliyor, bu görüntüler 60 FPS oluyor.

Yeni S1H, çoklu formda kayıt özelliğine sahip olacak. Bu formlar arasında anamorfik 4:3, durmaksızın kayıt gibi özellikler yer alacak. V-Log/V-Gamut renk aralığı, 14 veya daha fazla dinamik arlık durağı oluşturabilecek. Panasonic, bu anlamda cihazın neredeyse profesyonel Cinema VariCam’ler ile aşık atacağını söylüyor.

Şu anda konuyla ilgili olarak elde edilebilen bilgiler bu kadar. Cihazın çıkış tarihi yaklaştıkça daha çok haber ve açıklama ile karşılaşacağız gibi görünüyor.

Kaynak : https://newatlas.com/panasonic-s1h-6k-video-mirrorless-camera/59961/
7
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
0
0