Panasonic’in 6K Video Kaydı Yapabilen Yeni Kamerası Lumix S1H Duyuruldu

7
3
2
1
0
Panasonic'in yeni duyurduğu tam çerçeve aynasız kamerası Lumix S1H, tam 6K çözünürlükte video kaydı yapabiliyor.

Geçtiğimiz yıl Nikon ve Canon tam kare aynasız kameralarını duyurmuştu. Anlaşılan o ki Panasonic’te yeni Lumix S serisi kamaraları ile bu gemiye atladı. Şimdi şirket, Panasoic Lumix S1H isimli son cihazı ile sahnelerde.

Anlaşılacağı üzere şirket, S1H ürünü ile daha çok video çekimi yapan müşterilerini hedefliyor. Kamera 6K çözünürlükte video çekimi yapabiliyor. 3:2’lik bir çerçeve oranına sahip olsa da standart orandan vazgeçmem diyenler için, 5,9K çözünürlüğü 16:9’luk çerçeve oranı ve 30 FPS ile sağlayabiliyor. Günümüzde 4K destekli cihazların yeni yeni kullanıma sunulduğunu varsayarsak 6K çözünürlük ile çekilmiş videoları kim izler orasını bilemeyiz fakat elbet birilerinin işine yarayacaktır. :)

Kameranın diğer bazı özellikleri ise, 14+ stopluk dinamik aralık desteğine sahip V-Log ve V-Gamut. Ayrıca cihaz, S serisi kameraların bir parçası olduğu için S serisi lensler ile uyumlu. Daha önceden bu lenslere sahipseniz, yeni cihazda aynı şekilde kullanabileceksiniz.

Panasonic, G serisi kameraları ile harika işler başardı ancak S1H, şirket için yeni bir standart belirleme konusunda yardımcı olabilir. Tabi böyle bir teknoloji ucuza gelmiyor. S1H’nin yurt dışı fiyatı 4.000 dolar.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/05/panasonic-s1h-full-frame-6k-camera/
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0