Panasonic Bükülebilir Batarya Üretti!

0
0
0
0
0
Panasonic günümüzde akıllı telefon ve tabletler başta olmak üzere küçük boyutlu neredeyse her elektronik cihazda kullanılan lityum iyon pillerin katlanabilir versiyonunu üretti!!

Günümüzde akıllı telefondan tablete, drone’dan diğer tüm birçok küçük boyutlu elektronik cihazlarda tercih edilen lityum iyon bataryalar, artık katlanabilir bir yapıya geldi. Panasonic’in yaptığı çalışmalar sonucunda bükülebilir yapıda li-ion bataryalar piyasaya sürülecek. 

Bileğinize ya da kolunuza sarılabilecek şekilde rahatlıkla esneyebilen bu batarya, aynı zamanda insan vücudunda kullanılabilir olması açısından güvenli hale de getirilmiş. Yani, üzerinizde bir giyilebilir ürün taşırken “Acaba yanar mı, patlar mı?” konusunda Panasonic’in iddiasına göre dert etmenize gerek kalmayacak.

İlk aşamada sadece 17.5mAh, 40mAh ve 60mAh büyüklüğünde değişen ve sadece 0.55mm inceliğindeki bu batarya, Ekim ayının sonunda isteyen firmalara tedarik edilecek ve görünüşe göre 2017 yılında tam manasıyla giyilebilir teknoloji ürünlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak. Bakalım bu bataryaların daha büyük kapasiteli versiyonları ortaya çıkmasıyla esnek telefonları da görebilecek miyiz, merakla bekliyoruz

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0