Panasonic Pilsiz Çalışan Uzaktan Kumanda Geliştiriyor

2
0
0
0
0
Panasonic tarafından geliştirilen ve içerisinde barındırdığı güç üreticisi sayesinde pilsiz çalışabilen aygıt CEATEC 2016' da görücüye çıktı.

Bilindiği üzere tek bir kumanda vasıtasıyla evin ışıklarını açıp kapatabildiğiniz ya da oturduğunuz yerden ısıtma sisteminin ayarını değiştirerek evinizin sıcaklığını istediğiniz seviyeye getirebildiğiniz akıllı ev teknolojisi, gittikçe yaygın hale gelmekte. Teknolojinin sunduğu imkânları kullanarak bir evin sağladığı konforu mümkün olan en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan bu teknolojinin, belki de en büyük açıklarından biri Panasonic tarafından kapatılabilir. İşte firmanın CEATEC 2016’da duyurduğu yeni Kablosuz ve Pilsiz Anahtar Teknolojisi:

Akıllı ev sistemine sahip olduğunuzu düşünün. Bir tuşla oturduğunuz yerden kombiyi ayarlarken, bir tuşla perdeleri açıp kapatabilme lüksüne ve konforuna sahipsiniz. Peki o bastığınız tuşu sürekli şarj etmek zorunda kalıyorsanız, hani burada konfor? Salondaki televizyonun kumandasının sürekli televizyonun üzerinde durması gibi olmuyor mu bir bakıma?

İşte Panasonic’in bu eksiği tamamlamak adına geliştirdiği pilsiz uzaktan kumanda şeklinde de adlandırabileceğimiz yeni ürün, aslında gayet basit bir yapıya sahip. Aygıt, içerisinde barındırdığı, hareketi enerjiye çeviren küçük bir güç üreticisi sayesinde, bağlı bulunduğu cihazı kablosuz bağlantı ile açıp-kapatabiliyor.

Panasonic, henüz test aşamasında olan aygıtın piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ile ilgili henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak eğer bu ürün piyasa çıkar ve kullanımı yaygınlaşırsa, sadece akıllı ev sistemlerinin büyük bir açığını kapatmakla kalmayıp, aynı zamanda başka birçok kablolu ya da uzaktan kumandalı cihaz ile de kullanılır hale gelebilir. 

Ayrıca aygıtın CEATEC 2016 sırasında çekilmiş olan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/10/5/13177198/panasonic-wireless-batteryless-switch
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0