Panasonic, Tamemen Özelleştirilebilir Dizüstü Bilgisayarı Toughbook’u Tanıttı

13
2
2
0
0
Panasonic, popüler bilgisayarı Toughbook’un yeni modeli --Toughbook 55’i tanıttı. Toughbook 55, dayanıklı olmanın yanında, hareket halindeyken kolay bir şekilde özelleştirilme özelliği ile öne çıkıyor.

Panasonic, Londra'da gerçekleştirdiği etkinlikle yeni Toughbook modeli Toughbook 55’i tanıttı. Toughbook 55, kurumsal bir notebook olma iddiasında. Toughbook bilgisayarlar dayanıklı olması ve inşaat gibi zorlu iş koşullarında kullanılabilecek olması ile tanınıyor. 

Toughbook 55 ile beraber Panasonic, dayanıklı olmanında bir adım ötesine geçerek kullanıcıların hareket halindeyken Toughbook 55’i özelleştirebilmesini sağlıyor. Toughbook 55’in grafik özellikleri kolayca artırılırken, daha fazla depolama alanı, akıllı kart okuyucu ve DVD ya da Blu- Ray sürücünün kolay eklenmesi imkanını sunuyor. Aynı zamanda bilgisayara ikinci bir batarya takılabiliyor. İkinci batarya ile cihazın 20 saat olan tek şarjda kullanım süresi 40 saate çıkabiliyor.

Toughbook 55’te bulunan 3 genişletme yuvası VGA, True Serial ya da USB ile özelleştirilebilir durumda. Bu yuvalarda 4.nesil USB ve dayanıklı USB 2.0 ve GLAN olarak özelleştirerek kullanılabilir. 

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Pazarlama Genel Müdürü Jan Kempfer’in yaptığı açıklamaya göre Toughbook 55, kullanıcıların cihazı istedikleri anda özelleştirilebilmesini sağlıyor. Kempfer’e göre şirketler uzun süreler, değişen ihtiyaçlarına göre Toughbook’un özelliklerini değiştirebilir. Aynı zamanda cihazın bozulan parçaları birbirinden ayrı olarak değiştirebiliyor ve cihaz asla tamamen çöp haline gelmiyor.

panasonic

Yarı dayanıklı notebook iddiasında olan Toughbook, 55 2,08 kg ağırlığında, 32,8 mm kalınlığında ve hareket halindeyken taşınmasını kolaylaştıracak tutacaklara sahip. IP53’le beraber cihaz toza ve suya karşı dayanıklı hale getirilmiş. Aynı zamanda 91 cm’e kadar düşmelere dayanabiliyor. Toughbook 55, -20°C ile +60°C arası sıcaklıklarda sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebiliyor. 

Toughbook 55, donanım açısından, 8.nesil Intel Core i5 vPro işlemci, 8 GB RAM (64 GB’a kadar artırılabilir) ve 256 GB SSD ile donatılmış halde. Ayrıca cihaz dahili iki adet USB 3.1, bir adet USB-C, HDMI, Ethernet ve bir mikro SDXC yuvasına sahip. Cihaz Bluetooth 5.0 içeriyor ve bunun yanında WLAN'ı Intel Dual Band Kablosuz AC-9560 yongasıyla destekliyor.

Toughbook 55; HD, Full HD ve dokunmatik ekranlı Full HD şeklinde üç farklı modeliyle bu ay piyasaya çıkacak. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/panasonics-launches-new-customizable-toughbook
13
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
0
0