Panasonic, Yarı İletken Birimini 250 Milyon Dolara Sattı

7
2
1
1
0
Japon teknoloji firması Panasonic, sabit giderlerini ve zarar yazdığı kalemlerini bir şekilde düzeltme çabası içerisinde. Şirket, yarı iletken üretim birimini Tayvanlı Nuvoton Techonology Corp’a 250 milyon dolar karşılığında sattı.

Panasonic, yarı iletken ürettikleri firmalarını sattıklarını duyurdu, yani bundan sonra sensör üretmeye devam etmeyecekler. Reuters’te yer alan habere göre, şirket yayınladığı basın duyurusunda yarı iletken birimini, Tayvanlı Nuvoton Technology Corp’a 250 milyon dolar (1,4 milyar TL) karşılığında sattığını duyurdu.

Bu satış, Panasonic’in Mart 2022’ye kadar 920 milyon dolara (5,4 milyar TL) yakın sabit giderlerini kesme planının bir parçası. Şirketin bu planının içerisinde, üretim sitelerini birleştirme ve zarar eden birimlerini elden geçirme de bulunuyor.

Tüm bunlar, Fuji/Panasonic’in organik sensörlerinin belirsiz bir geleceğe sahip olabileceğini gösteriyor. Şu an için bu teknolojinin gelişmeye devam edip etmeyeceği ve Panasonic’in ya da Fuji’nin gelecekteki aynasız kameralarında kullanılıp kullanılmayacağı belli değil. Kullanılacaksa bile artık bunları Panasonic’in üretmeyeceği kesin diyebiliriz.

Satış işlemleri

panasonic

Panasonic, gerçekleştirilen bu satışın, kazançları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağını söyledi. Ancak zarar eden bir birimi satarlarsa bu, kârlarının artmasına ve maliyetlerinin azalmasına yardımcı olur ki şirket de hedeflerinin bu olduğunu zaten söyledi.

Anlaşma, peşin ödeme olacak şekilde gerçekleştirildi ve Haziran 2020’de tamamlanması bekleniyor. Anlaşmayla birlikte Nuvoton’un küresel yarı iletken endüstrisindeki varlığının ve yarı iletken çözümlerindeki hacminin artması bekleniyor. Nuvoton, 2008 yılında Winbond Electronics Corp’tan ayrılmıştı.

Tüm bunların Panasonic’in kamera sensörlerinin geleceğiyle ilgili ne alama geldiği henüz net değil. Hâlâ tasarımlarını yapabilirler ve organik sensörlerde Fuji ile çalışmaya devam edebilirler. Ancak bunun için başka bir firmayla anlaşmalarının da oldukça muhtemel olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Tabii tüm bunların daha kârlı, yeni bir yarı iletken birimi kurmamaları halinde geçerli olacağını da söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.diyphotography.net/panasonic-has-sold-its-semiconductor-business-for-250-million/
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0