Patlayan Rus Roketi, Radyasyon Seviyesini Yükseltti

33
14
6
3
1
Rusya’da yapılan askeri testlerde yaşanan patlama sonucu iki kişi hayatını kaybederken dört kişi de yaralandı. Patlama sonrası bölgedeki radyasyon seviyesi de bariz şekilde arttı.

Rusya’nıın kıtalararası balistik füzeleri test ettiği bölgesi Nyonoksa’da yaşanan talihsiz bir olayda, yaşanan patlama sonucunda 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı. Olay sonrası bölgedeki radyasyon seviyesinin arttığı gözlemlendi.

Reuters’in RIA haber ajansından alıntıladığına göre Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri, yaptıkları açıklamada patlamanın atmosfere herhangi bir zehirli ya da radyoaktif parçacık salmadığını belirtmişti.

radyasyon-tehlikesi

Nyonoksa’nın 30 kilometre doğusunda yer alan Severodvinsk’teki yetkililer ise radyasyon seviyesinin bariz şekilde artış gösterdiğini belirtti. Neyse ki bu artış kısa süreli ve küçük ölçekte oldu.

Severodvinsk’li yetkililere göre şehrin normal radyasyon seviyesi, yarım saatliğine normalin iki katına çıktı. Bu seviye, bu şekilde söylendiği zaman kulağa endişe verici gibi gelse de aslında okyanus üzerinden yapılan uçuşlarda uçakların maruz kaldığı radyasyondan daha az.

nükleer-tehlike-uyarısı

Patlamada insanların yaralanmaları ve hayatlarını kaybetmeleri vakayı talihsiz ve trajik kılıyor olsa da, radyasyon açısından bölgenin güvende olması bir rahatlama sağlıyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/russian-rocket-exploded-radiation-spike
33
14
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
14
6
3
1