PayPal, Facebook'un Kripto Parası Libra'dan Ayrıldı

9
5
3
2
0
Geçtiğimiz Haziran ayında Facebook'un 27 diğer şirketle beraber Libra adında yeni bir kripto para girişiminde olduğunu öğrenmiştik. Ancak Libra ortaklarının desteğini kaybetmeye başlamıştı. Bu bağlamda projeden ayrılan ilk isim PayPal oldu.

Facebook, geçtiğimiz aylarda kimi uzmana göre finansal devrim yaratan, kimi uzmana göre de oldukça güvensiz olan kripto parası Libra’yı duyurmuştu. Ancak duyuruluşunun ardından geçen kısa süre sonrasında proje ortaklarının desteğini kaybetmeye başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde de proje ortaklarından oluşan zincirin ilk halkası koptu.

Kripto para Libra, Facebook ve 27 ortağı tarafından kurulmuştu. Ancak Haziran 2020’de piyasaya sürülmesi planlanan kripto paranın ortağı olan ABD devi PayPal, projeden çekildi. Böylece ortaklar arasında projeden vazgeçen ilk üye olma ünvanını da taşımaya başladı.

libra facebook

PayPal, Libra ortaklığından ayrıldığını duyurduğu yazıda grupla artık çalışmayacağını ve bunun yerine kendi ana işlerine odaklanacağını söyledi. Aynı zamanda Libra’nın arzuladığı şeyleri desteklemeye devam ettiklerini ve gelecekte birlikte çalışabilecekleri yolları dört gözle beklediklerini belirtti.

Cenevre merkezli ortaklıktan gelen açıklama ise PayPal’ı hiç de destekler gibi durmuyor. Libra, PayPal’ın finansal sistemi yeniden düzenleyecek olan çalışmaların önünde yatan zorlukları bildiğini söyledi. Libra tarafından gelen açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

libra

Finansal sistemi onlara hizmet veren kurumlara değil, insanlara doğru çevrilecek şekilde yeniden yapılandırmak zor olacaktır. Bu göreve olan bağlılık bizim için her şeyden daha önemlidir. Böylesine bir bağlılığın eksikliğini daha sonra öğrenmek yerine şimdi öğrenmek daha sevindirici.

Libra Konseyi 10 gün içinde bir toplantı gerçekleştireceğini ve son gelişmeler hakkında açıklama yapacağını söyledi.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/10/04/paypal-becomes-first-member-to-leave-facebooks-libra-association/
9
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
3
2
0