Pentagon, UFO Vakalarını Araştıracak Bir Gözlem Birimi Kurdu

25
5
2
1
1
Pentagon, ABD hava araçlarının gördüğü UFO görüntülerini araştırmak için özel bir gözlem birimi kuruyor. Yeni birime dair söylentilerin kaynağı olarak Savunma Bakanlığı gösteriliyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD ordusunun yayınladığı ve UFO’lara ait olduğu öne sürülen görüntüler büyük dikkat çekmişti. Pentagon şimdi de Amerikan Donanması’nın altında faaliyet gösterecek olan UFO gözlem birimini resmen kurdu. 

Öte yandan bu birim uzaylılardan ve filmlerde gördüğümüz Siyah Giyen Adamlar’dan çok daha farklı bir oluşum olacak. Öncelikli amaçları ise ABD hava sahasını casusluk faaliyetlerinden korumak olarak açıklandı.

UFO Çalışma Grubu resmen kuruldu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Susan Gough, ekibin resmi adının Tanımlanamayan Hava Fenomenleri Çalışma Grubu olduğu açıkladı. Birimin başlıca görevi ise uzaylıların peşine düşmek değil, tanımlanamayan obje ve olayların doğasını ve kaynağını araştırmak olarak gösteriliyor.

Ekibin araştırma konularının tanımlanmasında kullanılan ifadeler, son dönemde ülkemizde de sık sık haberlerde gördüğümüz insansız hava aracı (İHA) ve drone gibi araçların istenmeyen faaliyetlerine işaret ediyor. Ekibin amacının bu cisimleri bulmak, analiz etmek ve kataloglamak olarak gösteriliyor.

Aslında bu birliğin daha önceden de var olduğu iddia ediliyordu. Özellikle geçen yılın Haziran ayında Amerikan Senatosu’ndan gelen talep üzerine, o dönem henüz resmi olmayan bir UFO gözlem biriminin varlığı tespit edilmişti.

ABD, hava sahası konusunda hassas

abd ufo

Kongre üyeleri de Pentagon temsilcileri de uzun süredir ABD üslerinin etrafında uçan araçların askeri jetler için tehdit oluşturduğunu öne sürüyordu. Tanımlanamayan cisimlerin uzaylı icadı olmadığı, Dünya üzerindeki başka devletlere ait olduğu görüşü büyük destek görüyor. Öte yandan uzaylıların saklandığına inananların sayısı da azımsanmayacak kadar çok.

Daha önce de tesislerinin üzerinde ne olduğu çok da belli olmayan araçlar gören ve bunu kayıt altına da alan ABD ordusu bu son adımla birlikte yeni bir araştırma grubu daha kurmuş oldu. Ekibin çalışmalarının nasıl sonuçlanacağını ise hep birlikte göreceğiz. 

Kaynak : https://edition.cnn.com/2020/08/13/politics/pentagon-ufo-task-force/index.html
25
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
5
2
1
1