Pepsi’nin 1992 Yapımı Meşhur Reklamına Mide Bulandırıcı Alternatif Son

0
0
0
0
0
Pepsi’nin 1992 Yapımı Meşhur Reklamına Mide Bulandırıcı Alternatif Son
Pepsi’nin Cindy Crawford ile yayınladığı efsanevi reklamı, SumOfUs ile bambaşka bir sonla taçlandırıldı.

Pepsi, 90’lı yılların unutulmaz süpermodeli Cindy Crawford ile şehvet dolu bir reklam yayınlamış, yeni kutu dizaynına ve içeceklerinin benzer mükemmel tadı koruduğuna dikkat çekmişti. (çocukluğumun efsane reklamıydı) O efsane reklam filmi, büyük şirketlere karşı dik duruşuyla bilinen SumOfUs tarafından farklı bir sonla bitirildi, hem de ne fark!

SumOfUs, sınırlı sayıda Crystal Pepsi’yi tekrar piyasaya sürmeye hazırlanan Pepsi’ye karşı adeta bir savaş niteliğinde yayınladığı reklam filminde, ürünlerde kullanılan palm yağının elde edilmesi için şirketin yağmur ormanlarını katlettiğine, Endonezya’daki işçileri sömürdüğüne -inanılmaz düşük ücretler ödeniyormuş-, kaplan, orangutan ve fil gibi hayvanların soylarının tükenmesine dikkat çekti. Üstelik ürünün birçok sağlık ve güvenlik korumasından mahrum bir şekilde üretildiğini de iddia ediyor. Yani bir nevi ‘siz bu kolayı içiyorsunuz ama içene kadar neler oluyor neler’ mesajı verilmeye çalışılıyor. (ki amacına ulaştığını da belirtmemiz gerek)

Aşağıda önce 1992 yılında paylaşılan orijinal Pepsi reklamını, ardından da ‘bu videoyu herkesin paylaşması için en uygun zaman’ olduğunu belirten SumOfUs’ın yayınladığı parodi reklam filmini izleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0