Periscope’taki ‘Cinsel İlişki' Yayına İki Tutuklama!

0
0
0
0
0
Periscope’taki ‘Cinsel İlişki' Yayına İki Tutuklama!
5 Eylül 2016 günü Periscope’ta Azeriii isimli kullanıcının baygın haldeki bir kadınla girdiği cinsel ilişkiyi yayınlaması üzerine açılan soruşturma sonrası iki kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Twitter’ın sahibi olduğu canlı yayın uygulaması Periscope üzerinden geçtiğimiz Eylül ayında, ‘iğrenç’ diyebileceğimiz bir cinsel ilişki yayını paylaşılmıştı. Buradaki iğrençlikten kasıt elbette cinsellik değil, bu sonuçta son derece doğal bir eylem. Fakat bunun Periscope üzerinden, üstelik kadının baygın haldeyken herkesin göreceği şekilde yayınlanması en yumuşak tabirle iğrençlik olarak adlandırılabilir, neyse.

Azeriii isimli bir kullanıcısı, baygın olduğu söylenen kadınla cinsel ilişkisini yayınlaması üzerine yayını takip eden kişiler tarafından yetkili kurumlara ihbar edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin bulunduğu yerin Gebze olduğunu belirledikten sonra soruşturmayı Gebze Cumhuriyet Başsvcılığı’na gönderdi. Sonrasında yayının kesin İstanbul’un Maltepe ilçesinden yapıldığını belirlenmesi üzerine dosyayı tekrar devralan Anadolu Cumhuriyet Başsvcılığı, yaptığı geniş çaplı araştırmaların ardından şüpheli isimleri tespit etti. İlişkiye giren kişinin 30 yaşında E.A., görüntüyü kaydeden kişinin 25 yaşındaki polis memuru N.O.K. ve mağdur olan kadının 34 yaşındaki G.K. olduğu belirtildi.

Emniyete gönderilen kadın, E.A.’nın eski sevgilisi olduğunu ve olay günü Bostancı’da buluştuklarını söyledi. Yanında N.O.K. isimli bir arkadaşı daha olduğunu söyleyen G.K., "Daha sonra E.A.'nın evine gidip üçümüz alkol aldık. Bir süre sonra ben uyuyakaldım. Sabah kalktığımda salonda çırılçıplak uyandım. E.A.'ya aramızda bir şey olup olmadığını sorduğumda, 'Oldu. Kendin istedin hatırlamıyor musun' dedi. Daha sonra evden ayrıldım. Olay akşamı kameraya çekildiğimi hatırlamıyorum. Fark etsem kesinlikle kabul etmezdim. Videoda benimle birlikte olan kişi E.A., videodan gelen seslerdeki kişi ise N.O.K.'dır" şeklinde açıklamada bulundu.

Emniyet dairesinde alınan ifadelerin ardından iki şüpheli, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi ve buradaki savcılık, "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme" suçlarının işlenmesi sebebiyle iki kişi hakkında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verdi. Mahkemeye çıkarılan iki kişi, hakimin kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0