Pixel 4, Radyo Dalgalarını Kontrol Edebilen Soli Yongasıyla Gelecek

26
4
2
0
0
Son zamanlarda çok fazla Pixel 4 sızıntıları duymaya başladık. Yeni sızıntılardan bir tanesine göre Pixel 4 Soli yongasıyla beraber gelecek.

Soli yongasının Pixel 4’te ne görev yapacağı konusunda iki farklı görüş söz konusu. İlk görüşe göre Soli, sızıntılarda gördüğümüz dev kameranın algılayıcısına yerleştirilecek. Diğer görüşe sahip kişiler ise Soli’nin, hareket algılayıcı sensör olarak kullanılacağını söylüyor.

Project Soli yongası, İleri Teknoloji ve Projeler (ATAP) ekibinde olan İvan Poupyrev’den gelen çok güzel bir fikir. Soli yongası, menzili, açıyı ve hızı belirlemek için radyo dalgalarını kullanarak çok ince detayları ve hareketleri algılayan küçük bir yongadır. Google ilk olarak Google I/O 2015 etkinliklerinde bize Project Soli’yi tanıtmış ve 2016 yılında da kullanabilecek hale getirmişti.

Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere Soli, yeni etkileşim sensörü teknolojisi sayesinde saniyede 10,000 kare parmak hareketini yakalıyor. Soli, milimetreden bile küçük el ve parmak hareketlerini algılayıp ilgili sisteme iletmede kullanılıyor.

Elinizi havada oynatarak bazı şeyleri yapmak yararlı bir yol olabilir. Örneğin sizden uzakta olan bir telefonunuzu oturduğunuz yerden kontrol edebilirsiniz. Soli, sadece medya kontrolleri ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Russell Holly, Soli’nin bir kimlik doğrulama yöntemi olarak kullanmak istediklerini açıkladı.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/what-can-soli-chip-bring-pixel-4
26
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
4
2
0
0