Araştırmalar Doğruluyor: Pixel Kullanıcılarının Birçoğu, Eskiden Samsung Kullanıyordu

19
4
4
3
1
Yapılan bir araştırmaya göre Google Pixel'e geçiş yapan akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunluğu, önceden Samsung Galaxy akıllı telefon kullanıcılarıydı.

Google’ın Pixel telefonları gayet ilgi çekici ürünler. Öyle ki birçok Android kullanıcısı, yeni telefon olarak Pixel modellerine yönelmiş durumda. CounterPoint Research’ün araştırmasına göre Pixel 3 kullanıcılarının yarısından fazlası önceden Samsung telefonlar kullanıyorlardı.

Tam sayı vermek gerekirse Pixel kullanmaya başlayan insanların %51’i Samsung Galaxy, %18’i iPhone ve %14’ü de Motorola kullanıcılarıydı. Kalan %17 ise diğer markalara ait telefonları kullanıyorlardı. Bu oranlardan da anlaşılacağı üzere Google, Pixel telefonları ile piyasada diğer firmalardan kullanıcı çalan bir pozisyonda.

Aslında bu veriler, Google açısından biraz hayal kırıklığı olabilir çünkü yeni Pixel modelleri, geçen yılın Ekim ayından beri piyasada ancak yüksek sayılarda Apple kullanıcısı Pixel kullanmaya başlamış değil. 2018’in son çeyreğinde Google, toplam akıllı telefon satışlarından sadece %7,3 pay alabilmişti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/10/18304499/google-pixel-3-buyers-samsung-switch-study-purchases
19
4
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
4
3
1