Play Store, Google'ın Kaldırdığı AnTuTu'nun Sahte Uygulamalarıyla Doldu Taştı

72
15
3
3
1
Google, mart ayında AnTuTu'yu Play Store'dan kaldırdı ancak o günden bu yana pek çok sahte AnTuTu uygulaması yayınlandı. Google'ın bu uygulamaları neden kaldırmadığı ise bilinmiyor.

Çin merkezli bir akıllı telefon ve cihaz karşılaştırma platformu olan AnTuTu, geçtiğimiz mart ayında Play Store’dan kaldırılmıştı. Google, AnTuTu’nun kaldırılmasına gerekçe olarak uygulamanın, Play Store politikalarını ihlal eden Cheetah Mobile ile ilişkisini göstermişti. Sonuç olarak artık Play Store üzerinden AnTuTu indirilemiyor.

Yine de AnTuTu’nun Play Store’dan kaldırıldığını bilmeyen biriyseniz, çakma AnTuTu uygulamalarının tuzağına düşebilirsiniz. Zira AnTuTu’nun Play Store’dan kaldırılmasını fırsat bilen bazı geliştiriciler, AnTuTu ve karşılaştırma anlamına gelen Benchmark uygulamaları için sahte uygulamalar yayınlamış durumdalar.

Play Store'daki sahte AnTuTu uygulamalarından bazıları

playstore antutu

An itibarıyla Play Store’da ‘AnTuTu’ araması yaptığınızda AnTuTu logolu ya da isimli pek çok uygulama görebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi bu uygulamaların hiçbiri gerçek AnTuTu uygulaması değil. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi AnTuTu’nun Play Store’dan kaldırıldığını bilmeyen kullanıcılar, bu sahte uygulamalardan birini kolaylıkla indirebilir.

2018’de Fortnite Mobile yayınlandığında benzer fırsatçı geliştiriciler Play Store’da yine uygulamanın logosunu ve ismini taklit eden sahte Fortnite uygulamaları yayınlamıştı ve Google, bu sahte uygulamaları mağazadan kaldırmıştı. Şirketin AnTuTu için neden böyle bir işlem uygulamadığı ise bilinmiyor.

Kaynak : https://bestgamingpro.com/fake-clone-apps-run-rampant-on-the-play-store-following-antutu-ban/
72
15
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
72
15
3
3
1