4K Desteğine Sahip PlayStation 4 Pro Tanıtıldı

3
0
0
0
0
4K Desteğine Sahip PlayStation 4 Pro Tanıtıldı
Sony düzenlediği etkinlikle 4K destekli ve oldukça güçlenen PlayStation 4 Pro'yu ve PlayStation 4 Slim'i tanıttı.

Bildiğiniz gibi uzun süredir Sony'nin 4K çözünürlük desteğine sahip PS Neo isimli modeli konuşuluyordu. Sony'nin düzenlediği PlayStation Meeting etkinliğiyle birlikte PS Neo modeli, PlayStation 4 Pro adıyla tanıtıldı.

Standart PlayStation 4 modeline kıyasla daha güçlü işlemci, daha güçlü grafik işlemcisi, HDR özelliği, 4K desteği ve çoklu işlem desteğiyle öne çıkan PlayStation 4 Pro, özellikle PS VR gözlüğüyle oynanacak sanal gerçeklik oyunlarında tam performans vermeyi hedefliyor.

2.1GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Jaguar işlemcisi ve 8GB DDR5 RAM ile birlikte gelen PlayStation 4 Pro, elbette video oyunlarında da en iyi performansı vermeyi amaçlayacak. Tüm bunların yanı sıra 4K desteğiyle birlikte PlayStation 4 Pro üzerinden Netflix ve YouTube gibi platformlardaki 4K çözünürlüklü içerikler izlenebilecek ancak elbette şu anda 4K çözünürlüklü bir oyun PlayStation 4 Pro'da oynanamayacak.

Ek olarak şu anki PlayStation 4 kullanıcılarını da hayal kırıklığına uğratmak istemeyen Sony, önümüzdeki yıl HDR görüntü özelliğinin standart PlayStation 4 kullanıcıları için de güncellemeyle birlikte verileceğini açıkladı.

PlayStation 4 Pro Fiyatı Ne Kadar?

PlayStation Meeting etkinliğinde açıklanan bilgilere göre yeni Sony PlayStation 4 Pro, 399 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak ancak cihazın ülkemizdeki fiyatı henüz bilinmiyor. Cihazın Kasım ayının ikinci haftasında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

PlayStation 4 Slim'in Özellikleri Neler?

Açıkçası etkinlikte ilgi odağı PlayStation 4 Pro olmuşken, PS4 Slim de tanıtıldı. Klasik PS4 özelliklerini taşıyan ancak daha ince bir yapıya sahip olan PS4 Slim, 299 dolar fiyatıyla Eylül ayında raflardaki yerini alacak. Bu modelin de ülkemizdeki fiyatı henüz bilinmiyor. Ayrıca PS4 Slim'de PS4 Pro'nun ek özelliklerinin hiçbirinin bulunmadığının tekrar altını çizelim.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0