PlayStation 5 İçin 8K Çözünürlük Desteği Ne Kadar Önemli?

15
7
5
2
1
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte görüntü kalitesi de önemli ölçüde yükseliş göstermeye başladı. Sony, gelecekte çıkaracağı yeni konsolu PlayStation 5'te 8K çözünürlüğü destekleyecek. Peki 8K çözünürlük, gelecek oyun konsolu PlayStation 5 için ne kadar önemli?

8K çözünürlük, gün geçtikçe hayatımızda daha çok yer etmeye başladı. Görüntü kalitesini önemli ölçüde artıran 8K, 7680x4320 piksel çözünürlük ile görüntüleri daha keskin, daha temiz, daha detaylı ve daha kaliteli bir hâle getiriyor. Bu, 3840x2160 piksel 4K çözünürlüğün tamı tamına 4, 1080p bir görüntünün çözünürlüğünün ise 16 katı.

Günümüzde 8K çözünürlük teknolojisinin gelişmesi ile birlikte 8K televizyonlar da piyasaya sürülmeye başlandı. Buna örnek olarak Samsung Q990R QLED Smart 8K UHD televizyonunu gösterebiliriz. Tabii bu çözünürlüğe sahip televizyonlar; 4K ve 1080p kaliteye sahip televizyonlar kadar popüler ve yaygın değiller zira çok yüksek fiyatlara satılıyorlar.

İnsan gözü, 4K ile 8K arasındaki farkı ayırabilir mi?

full hd 4k 8k

Çözünürlüğün artmasıyla birlikte görüntü kalitesinin de arttığını belirttik ancak şöyle bir durum var: Biz 4K ile 8K arasındaki farkı net bir şekilde anlayabiliyor muyuz? Buna kesin olarak hayır demek mümkün değil ancak evet cevabını da veremiyoruz. 8K ile 4K arasındaki farkı anlayabilmek için inanılmaz büyük bir ekrana sahip olmanız gerekiyor. O zaman bile gözünüz iki çözünürlük arasındaki kalite farkının birbirinden büyük bir ayrımı olduğunu fark edemeyecek.

Peki 8K çözünürlük PlayStation 5 oyunları için ne anlama geliyor?

Çözünürlük yükseldikçe oyunlardaki dokular da daha detaylı olacak. 8K çözünürlükte oyun oynarken karakter modelleri ve çevre modellemeleri daha detaylı bir hâle gelecek ancak az önce söylediğimiz gibi aynı oyunu 4K çözünürlükte oynasanız da 8K çözünürlükte oynasanız da gözünüz bu farkı nadiren fark edecek. Sizce 8K çözünürlük çok önemli bir detay mı? Yorumlarda fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/what-does-8k-resolution-support-mean-playstation-5
15
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
7
5
2
1