PlayStation 5 Oyunları, Oyunculara Daha Gerçekçi Dünyalar Sunacak

29
3
2
2
0
Fairy Tail oyununun yapımcısı Keisuke Kikuchi, PlayStation 5'in Zen 2 işlemcisi ve SSD performansı hakkında konuştu. Kikuchi'ye göre yeni nesil konsol, yükleme sürelerini düşürecek ve daha gerçekçi dünyalar tasarlanmasına yardımcı olacak.

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5, gelecek yılın sonlarına doğru hayatımıza girecek. Konsolun özelliklerinin ortaya çıkmaya başlamasıyla, sektördeki geliştiriciler de donanım gelişmelerini ve oyunlara etkilerini yavaş yavaş paylaşıyor.

Koei Tecmo tarafından yayınlanan popüler RPG oyunu Fairy Tail'in yapımcısı Keisuke Kikuchi da, PS5'in SSD sürücüsü ve yeni Zen 2 işlemcisinin ne gibi değişiklikler getirebileceğini anlattı. Kikuchi'ye göre, SSD yalnızca yükleme sürelerini ortadan kaldırmakla kalmayacak, aynı zamanda geliştiricilerin daha ayrıntılı sinematikler yapmalarına yardımcı olacak. Bununla birlikte yeni donanım, oyunların yükleme sürelerini ortadan kaldıracak.

Yapımcı, "Tüketiciler için gereksiz yükleme sürelerinin ortadan kaldırılacağını ve birden fazla sahne arasında gidip gelen sinematiklerin artırılacağını düşünüyorum. Ancak oyuncular için oyun sırasında biraz zaman/mola vermenin gerekli olduğunu düşünüyorum, bu yüzden oyun tasarımında kasıtlı olarak bu araları hazırlamak için yollar tasarlamanın gerekli olacağını düşünüyorum." dedi.

ps5

PlayStation 5'in işlemcisi hakkında da konuşan Kikuchi, geliştiricilerin daha doğal çevre tasvirleri, dolayısıyla daha inandırıcı ve gerçekçi dünyalar sunmalarını bekliyor. Kikuchi, işlemci tarafındaki beklentilerini, "Tasvir ve işlem çeşitliliğini büyük ölçüde genişleteceğine sevindim. Artık daha doğal tasvirleri ve özellikle de gerçekçi hissiyatı dört gözle bekliyorum. Ancak tasvirler aynı zamanda daha yüksek seviyelerde saat hızı da harcayacaktır, bu yüzden kendimi işlerin beklentilere göre gitmeyeceğine hazırlıyorum." şeklinde açıkladı.

PlayStation 5 hakkında şimdiye kadar ortaya çıkan özellikler beklentileri yükseltiyor. Yeni nesil konsolların neleri değiştireceğini ve oyun dünyasında yaşanacak gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/playstation-5-eliminate-unnecessary-loading-20814903
29
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
29
3
2
2
0