Beklenen Oldu: PlayStation 5 Geliştirici Kiti, İlk Kez Kanlı Canlı Görüntülendi

322
201
51
41
39
Sony'nin 2020 yılında tanıtılması beklenen oyun konsolu PlayStation 5, ilk kez kanlı canlı görüntüleriyle internet üzerinde görüntülendi. DualShock 5'in de yer aldığı görüntüler, önceki sızıntılarla birebir uyuşur nitelikte.

Sony’nin 1994 yılında ilk kez PlayStation 1 adını verdiği oyun konsolu ile başlayan PlayStation serisi, son olarak 2013 yılında tanıtılan PlayStation 4 ile devam etmişti. Son konsolun üzerinden neredeyse 6 yıl geçti ve kullanıcılar artık PlayStation 5 için gün saymaya başladı. Son zamanlarda Sony tarafından yapılan açıklamalar da kullanıcıların bu meraklı bekleyişine bir nebze olsun su serpmişti.

Şimdiye dek sızıntı ve prototip görselleri paylaşılan Sony PlayStation 5, ilk defa kanlı canlı olarak yeni DualShock kontrol cihazıyla birlikte görüntülendi ve kullanıcılar arasında hızla yayılmaya başlandı. Paylaşılan görüntülerin en can alıcı noktası ise daha önceleri sızdırılan görüntüler ile birebir uyuşması oldu. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan görüntülere kısa bir bakış atalım ve üzerine konuşalım.

PlayStation 5 ve DualShock 5’in ilk görüntüleri:

PlayStation 5

Paylaşılan görüntülerde PlayStation 5’in yanı sıra yeni DualShock da göze çarpan detaylar arasında yer alıyor. Mevcut DualShock 4’e benzer bir yapısı olsa da fark edilir bazı değişikliklere uğrayan kontrol cihazı, L2 ve R2 düğmelerinin büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Bu da DualShock 5’in en büyük değişiklikleri arasında yerini alıyor.

Bununla birlikte ışık çubuğunun da kaldırıldığı DualShock 5’te ayrıca bir dahili mikrofonun yer alacağı da tahmin ediliyor. Ancak tabii ki bu görüntülerden mevcut bir mikrofon olup olmadığını anlamak pek de mümkün sayılmaz. DualShock 5 ile ilgili tahminlerin arasında basışa duyarlı tuşlar da yer alıyordu. Bu özelliğin de var olup olmadığını ancak ilerleyen günlerde öğrenebileceğiz.

PS5 Geliştirici Kiti

Yeni ortaya çıkan konsolun Sony tarafından onaylanmamış olması kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Ortaya çıkan görüntülerin geliştirici kiti olması, son kullanıcıya ulaşacak konsolun farklı bir tasarımla geleceğini gösterebilir. Bunu tam anlamıyla öğrenmek için ise Sony'nin yaptığı resmi açıklamaları beklememiz gerekiyor.

Bataryasının önceki versiyona göre daha büyük olduğu belirtilen PS 5, şarj girişi olarak da USB-C girişini kullanacak gibi görünüyor. Son olarak yine DualShock’la ilgili olarak cihazların seleflerinden daha ağır bir yapıda olması bekleniyor ancak bunlar dışında tasarımsal bir devrim beklenmiyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/01/real-images-of-playstation-5-console-and-dualshock-5-leaked/
322
201
51
41
39
Emoji İle Tepki Ver
322
201
51
41
39