PlayStation 5'te Bulunacak 8K Çözünürlük Desteği Ne İfade Ediyor?

18
10
9
4
3
Sony'nin yeni oyun konsolu olacak PlayStation 5 için çalışmalar sürüyor. Peki hayatımıza yeni yeni girmeye başlayan 8K çözünürlük, PlayStation 5 için ne anlama geliyor?

Sony, PlayStation 5 için çalışmalarını sürdürüyor. Her ne kadar Sony'nin yeni oyun konsolu hakkında pek çok söylenti olsa da 8K çözünürlük desteği, belkide en çok dikkatimizi çeken nokta oluyor. Peki nedir bu 8K çözünürlük? Çözünürlükten kaynaklanan kalite farkını net olarak gözlemleyebilecek miyiz? Oyunların kalitesi değişecek mi? İşte bu gibi soruların cevabını sizler için derledik.

8K çözünürlük 7680 x 4320 piksel anlamına geliyor. Yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan 4K çözünürlüğün (3840 x 2160) tam olarak 4 katıdır. Buda demek oluyorki 8K çözünürlükte görüntüler çok daha detaylı ve net olacak. Ancak temel anlamda daha büyük bir boyuta ihtiyaç duyulacak. Bu boyut farkını bir görselle göstermek gerekirse;

"Bu kalite farkını biz görebilir miyiz?" diye soracak olursanız, bunun cevabı kısmen. 8K çözünürlüğe sahip bir görüntüyü net olarak algılayabilmeniz için ekranınızın çok büyük olması gerekiyor. Hatta bugün yaygın olarak kullanılan 40 inçlik bir televizyonun 2 katı kadar. 72 inç ekran boyutuna sahip olan bir televizyonunuz olursa, 4K ile 8K arasındaki çözünürlük farkını doğru mesafede durduğunuz zaman gözünüzle fark edebilirsiniz. 

"8K televizyonlar mı?" derseniz haklısınız. Şu an için 4K çözünürlüklü televizyonlar bile Türkiye standartlarında bir hayli pahalı. 8K televizyonlara bakacak olursanız durum daha da ileri gidiyor. Bugün bilindik markaların 8K çözünürlüklü televizyon fiyatları yaklaşık olarak 35 bin TL'den başlıyor.

"8K çözünürlüklü oyunlar PlayStation 5'te nasıl bir deneyim yaşatacak?" sorusunun cevabı ise aslında çok net. Daha keskin renkler ve daha çok detay. Bu çözünürlük 4K ile çok da farklı olmayacak.

Sizce PlayStation 5'te bulunan 8K çözünürlük desteği gerçekten şart mı? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/what-does-8k-resolution-support-mean-playstation-5
18
10
9
4
3
Emoji İle Tepki Ver
18
10
9
4
3