PlayStation 5’te Geri Gelmesi Gereken Özellik: Memory Card Simgeleri

9
7
4
3
1
PlayStation 2’nin vazgeçilmezi olan Memory Card’ların efsane simgeleriyle karşınızdayız.

Memory Card’lar şimdiden insanların, daha doğrusu yeni neslin gözünde garip bir hâl almaya başladı. Onlar artık oyun tarihi için birer tarihi eser konumunda. Yeni nesil konsollara sahip olan çocuklar, bir oyunu kaydetmek için ekstra bir depolama aracına ihtiyaç duymuyorlar, dolayısıyla bir önceki neslin olmazsa olmazı 8 MB’lık Memory Card’lardan bihaberler.

Biz de bugün, PlayStation 5’te Sony’nin bizce geri getirmesi gerektiğini düşündüğümüz Memory Card simgelerinden birkaçını paylaşacağız.

Bir FPS efsanesi olan Half Life’ın ana karakteri Gordon Freeman’ı, oyunun Memory Card’taki kayıt ikonu olarak belirdiğini görüyoruz.

Burada da efsane Silent Hill’in korkutucu karakterlerinden birini görüyoruz.

Bazı oyun geliştiricilerinin daha basit ve sabit ikonlarla uğraştığını görürken, burada da Devil May Cry 1 oyunundan bilinen saçı sallanan ve dans eden bir kadın görülüyor.

Bu da Devil May Cry 3 oyunundan tanıdığımız bir karakterin ufak tatlı bir animasyonu.

Eğer daha fazla nostalji yaşamak istiyorsanız, Video1 isimli Twitter kullanıcısının bu gönderi serisine bir göz atabilirsiniz. Zira yukarıda yer verdiğimiz görsellerin hepsini kendisi PS2’sini kullanarak elde etmiş. Hangi görselin hangi oyuna ait olduğunu da altındaki mention’lardan bulabilirsiniz.

Kaynak : https://kotaku.com/memory-card-icons-were-rad-1835331018
9
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
9
7
4
3
1