PlayStation’a GIF Yapma Özelliği Geldi! Nasıl Yapacağınızı da Anlattık

0
0
0
0
0
Artık Sony Playstation ile GIF yapabilmek mümkün olacak, haberimizde bunu nasıl yapabileceğinizden de bahsettik.

Teknoloji devi Sony, sahip olduğu efsane oyun konsolu Playstation’a GIF yapabilme özelliğinin geldiğini duyurdu.

ShareFactoryPS4 uygulamasına güncelleme getiren Sony, oyun içerisinde aldığınız “Screen Shot” yani ekran görüntülerini kullanarak GIF oluşturabilmenizi mümkün kıldı. Sony’nin yapmış olduğu bu güzellik sayesinde artık alınan görüntüleri veya videoları bilgisayar ortamında düzenlemek yerine direkt olarak Playstation 4 üzerinde yaparak GIF haline getirebileceğiz. Şimdi sizlere nasıl yapıldığına dair açıklamarı fotoğraflarıyla birlikte yapalım. 

1. 

Eğer Playstation 4’ünüz varsa ve Share Factory bulunmuyorsa hemen bu uygulamayı indirin ve son sürüm olup olmadığını kontrol edin.

2.

Uygulamayı açın ve GIF oluşturma sekmesine tıklayın. 

3.

GIF’lerinizi oyun içerisinde aldığınız video ve görüntüleri, PS4’ün Share butonundan oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda önceden Share Factory’den düzenlediğiniz ve yine burada kayıtlı olan editlenmiş videolarınızı da kullanabilirsiniz.

4.

O zaman Abzu oyununun içerisinden alınan görüntülerle bir GIF'in nasıl yapılacağına bir bakalım.

5- 


Öncelikle istediğiniz videoyu seçtikten sonra kaçıncı dakikasında veya saniyesinde başlayacağını ayarlamalısınız. Ayarladıktan sonra konsolunuzun “X” tuşuna basın ve 9 saniyelik döngüyü tamamlayın. 

6.

GIF’inizi Twitter’da paylaşmanız için ise çıkarttıktan sonra 9 saniyelik GIF’in başını ve sonunu ayarlayarak kısaltabilir, ardından paylaşabilirsiniz.  

Bonus Gif

GIF’ten de görebileceğiniz üzere Sony'nin oldukça başarılı bir güncelleme yayınladığını söyleyebiliriz. Son olarak şunları da belirtelim: GIF’lerinizi “Capture Gallery” uygulamasının içerisinde kayıtlı bir şekilde bulacaksınız. Boyut olarak oluşturulan bu Gif 400 piksel olup, 2 MB boyutundadır. Yani Sosyal Medya için gayet uygun olduğunu söyleyebiliriz. 

Kaynak : http://kotaku.com/you-can-now-make-gifs-on-the-ps4-1788785276
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0