PlayStation Network'te Çalışmayan Kredi Kartları İçin Yapılması Gerekenler

11
5
1
0
0
Playstation Store'dan oyun satın almak istediğinizde kredi kartınızla ilgili bazı problemler yaşıyor olabilirsiniz. Bizler de kredi kartınız ile ilgili yaşadığınız sorunları çözmenize yardımcı olacak bir içerik hazırladık.

PlayStation Store'da birbirinden güzel fırsatlar varken kredi kartımız anında devreye giriyor. Beklediğiniz oyunu almayı ve kredi kartınızın çalışmadığını görüyor ve kartınızda bir problem olmadığına eminseniz ne yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

Fatura Bilgileri

Öncelikle kullandığınız kartın Visa, MasterCard, Discover, American Express logolu banka kartlarından biri olduğuna emin olun, çünkü sadece bu kartlar PlayStation Store'da kabul ediliyor. Eğer kartınızla ilgili bir problem yoksa fatura bilgilerinizin doğru bir şekilde girildiğinden, kredi kartı ekstrenizle eşleştiğinden emin olun. Eğik çizgi veya tire gibi özel karakterler kabul edilmeyebilir, bu nedenle bilgilerinizi bunlar olmadan girmeyi deneyin. Eğer normalde sokak isminizi kısaltarak yazıyorsanız kelimenin tam halini yazmayı deneyin. PlayStation Network kayıt sisteminde bulunduğunuz ülkenin fatura adresine sahip bir kredi kartı veya banka kartının kullanılabileceğini unutmayın. Uluslararası bir kartınız varsa, bu çalışmayacaktır.

Sorun Giderme

Kredi veya banka kartınız da AVS'yi (Adres Doğrulama Sistemi) desteklemelidir. Bu sistem, adından da anlaşılacağı gibi, kredi kartını kullanan kişinin adresini doğrulamanın bir yoludur. Temel olarak, girdiğiniz fatura adresinin kartınızla ilişkili dosyada sahip olduğu adresle eşleşmesi gerekir. AVS'yi desteklemeyen kartlar PlayStation Store'da kabul edilmeyebilir.

Güvenli Mod'da Başlat

Her türlü cihazda başvurduğumuz kapatıp açma yöntemi bunda da geçerli olabilir. PS4'ün kapalı olduğundan emin olun ve ardından güç düğmesine birkaç saniye basılı tutun. Bastığınız anda bir ilk bip sesi duyacaksınız ve sonra bırakabileceğiniz anlamına gelen beş saniye sonra başka bir bip sesi duyacaksınız. Bu işlem tamamlandıktan sonra konsolunuz Güvenli Modda olacak ve DualShock 4 kontrol cihazınızı USB şarj kablosu ile konsola bağlamanızı söyleyecek bir uyarı göreceksiniz. Buradan seçenekler listesi içeren siyah bir ekran göreceksiniz. PS4'ü yeniden başlat seçeneğine basınız. Bu, sistemi normal şekilde yeniden başlatır ve herhangi bir veri veya kayıtlı ayarın kaybedilmesi konusunda endişelenmenizi gerektirmez.

Sony ile İletişime Geçin

İlk ve en önemlisi, bilgilerinizin tamamını doğru yazdığınızdan emin olmak için iki kez kontrol edin. Hala "Geçersiz Kredi Kartı Bilgileri" veya benzeri bir mesaj alıyorsanız Sony ile iletişime geçmeniz gerekir.

Hediye kartları

Eğer tüm bunlar başarısız olursa veya yukarıda bahsedilen tüm güçlüklerle uğraşmak istemiyorsanız, PlayStation Network hediye kartları satın alabilirsiniz. Bunları PlayStation Store'da "kodları kullan" seçeneği üzerinden kodu girerek kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/what-do-if-your-credit-card-wont-work-playstation-network
11
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
1
0
0