Bir Zamanların Bağımlılık Yaratan Oyunu Pokémon Go, 1 Milyar İndirmeyi Geride Bıraktı

14
6
3
1
1
Artırılmış gerçekliğin kullanıldığı oyunlar, ilk örneklerinden bu yana oldukça büyük gelişim göstererek oyun pazarında önemli bir yer edindiler. Artırılmış gerçeklik oyunu deyince akla ilk gelen oyun olan Pokémon Go da indirme sayısıyla bu alandaki başarıyı kanıtlıyor. 3 sene önce ortalığı kasıp kavuran Pokémon Go, 1 milyar indirmeyi geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı.

Niantic tarafından geliştirilen Pokémon Go'nun piyasaya çıkışının üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçti. Oyun, 1 milyardan fazla kez indirildi ama tabii ki şu an aktif oyuncu sayısı 1 milyarın çok çok altında. Yine de bu mobil oyun sektörü için oldukça olumlu bir gelişme. Ayrıca bağımlılık oluşturduğu ve insanları istediği yere yönlendirdiği için oyun, Çin ve İran tarafından yasaklanmasıyla bir süre gündemde yer edinmişti.

Niantic'in artırılmış gerçeklik macerası, genellikle "anlık başarı" olarak anılıyor çünkü ilk 500 milyon indirme, sadece birkaç ay içinde gerçekleşmişti ancak önümüzdeki üç yıl içinde yarım milyar daha indirme işlemi yapılması, Pokémon Go oyununun aslında çok da "anlık başarı" olmadığını gösteriyor. Ayrıca analiz şirketi Sensor Data, oyunun Clash Royale ve Candy Crush Saga'nın üzerinde bir gelir elde ettiğini, App Store ve Google Play Store'da dünya genelinde yaklaşık 2,65 milyar dolar kazandığını belirtti.

pokemon go

Güncel oyuncular, Team Rocket to Pokémon Go'ya ve onlarla birlikte Shadow Pokémon'un tanıtılması da dâhil olmak üzere yavaş yavaş yeni özelliklerle tanıştırılıyor. Ayrıca yakalanan Pokémon ve daha iyi PVP mekaniği için daha fazla depolama alanı da dâhil küçük değişiklikler geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/08/01/pokemon-go-has-been-downloaded-more-than-a-billion-times
14
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
6
3
1
1