Pokemon Go’nun Sahibi 38 Yaşındaki Japon Milyarder: “Hiç Hata Yapmadım”

0
0
0
0
0
Japon oyun devinin kurucusu Naruatsu Baba, verdiği bir röportajda iş yaşamında hatasız olduğunu ileri sürdü.

Naruatsu Baba, mobil oyun firması Colopl Inc.’in kurucusu. 38 yaşındaki Baba, yaptığı açıklamalar ile bu güne dek gördüğümüz mütevazi Japon yöneticilere hiç benzemiyor.

Verdiği demeçte “Bu güne dek profesyonel iş yaşamımda hiç hata yapmadım” diyen milyarderin ofisinde, Star Wars’ın ünlü robotu R2-D2’nun gerçek boy bir maketi var. Baba, “İster küçük ister büyük bir mesele olsun, daima ne gerekiyorsa, zaman ve şartlara rağmen en iyisini yaptım” diye ekliyor. 

Tokyo borsası geçtiğimiz günlerde, Colopl şirketinin değerlemesini 1.9 milyar dolar olarak yapmıştı. Baba, hala şirketin yarısının sahibi. Oyunların çoğunun ilk kodlarını kendisi yazmış. Buna Pokemon Go da dahil.

Baba başarılı olmayı şansa bağlıyor, fakat fırsatları görmek şans değil geliştirlebilecek bir yetenek diyor. Kendisinin ilk girişimlerinden biri, taşıma şirketlerine mobil cihazlarla araç takibi yapabilen uygulamalar. Akıllı cihazlar çıkınca ise doğrudan bu piyasaya girmiş.

Şimdi ise sanal gerçeklik çalışmalarında bulunuyor. Sahibi olduğu şirket, bu pazarda girişimcileri destekliyor. Japonya’nın en büyük sanal gerçeklik firması ve yatırımcısı olan şirketi 50 milyon dolarlık bir fonu bu alana ayırmış. Yalnızca bu yıl sadece 30 start-up şirkete de destekte bulunmuş. 

Geleceğin sanal gerçeklikte olacağını söyleyen Colopl’un kurucusu, kendinden gayet emin bir şekilde “Ben iş konusunda hata yapabilecek türden bir insan değilim. Eğer başarılı olacağını düşünmüyorsam buna asla yatırım yapmazdım” diyor.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-26/japan-billionaire-who-can-do-no-wrong-sets-sights-on-vr
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0