Pokemon GO'nun Yapımcısı, AR Platformunu Geliştiriciler İçin Erişilebilir Hale Getirdi

9
1
1
1
0
Pokemon GO'nun yapımcısı Niantic, artırılmış gerçeklik platformunu geliştiriciler için erişilebilir duruma getirdi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran, insanları sokaklara döken artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO'nun yapımcısı Niantic, bu teknolojinin geliştirilmesi adına büyük bir adım attı. Niantic, artık üçüncü taraf geliştiricilerin son teknoloji AR platformu olan Real World'e erişmek için başvurmalarına izin verecek.

Niantic, EscherReality ve Matrix Mill'in son satın alımları sayesinde Real World üzerinden AR deneyimlerini kolaylaştırmak ve gerçek dünyadaki nesnelerin varlığını ölçmek için gereken teknolojiye sahip. Paylaşılan AR deneyimleri, kullanıcıların AR lensleri ile birbirleriyle etkileşime girmesine izin vermektedir.

Teknoloji ayrıca gerçek dünyadaki nesneleri tanıma, sanal varlıkların doğal çevremizde görünmesi ve etkileşime girmesine izin verecek. Örneğin gerçek dünyadaki bir saksının üzerinde ortaya çıkan dijital bir bal arısı olduğunu düşünün.

Niantic'in AR platformu, satıcılara tüketicilerle etkileşim kurmanın yeni yollarını da sunmakta. Niantic'in geliştirilmiş AR platformu ile nesne tanıma, sosyal etkileşimin güçlenmesi ve işletmelerin ürünlerini tanıtmak gibi daha fazla seçenek sahibi olabilirsiniz.

Real Word AR, yardımcı uygulamalar kategorisinde de AR uygulamalarının kullanımını genişletebilir. Apple, yakın zamanda kullanıcıların akıllı telefon kameralarıyla gerçek dünyadaki nesnelerin boyutlarını ölçmesini sağlayan bir AR uygulaması olan Measure'u duyurmuştu.

AR teknolojisininin, büyümesinin önündeki en büyük engelin ise AR özellikli akıllı telefonların yaygın olmamasıdır. İnsanların teknolojiyi destekleyen cihazları olmadıkça AR teknolojisi, işletmeler ve tüketicilerle entegre olamamakta. ARtillry'nin küresel araştırmasına göre 2017 senesinde Apple'ın ARKit veya Google'ın ARCore yazılımları ile uyumlu telefon sayısının 476 milyon olduğu tespit edildi.

Ancak buna rağmen AR özellikli telefonların tahmini artışı ümit verici durumda. Aynı şirketin yaptığı araştırmaya göre 2020 senesinde 3,7 milyardan fazla cihaz, AR işlevselliğine sahip olacak. Gelecekte AR özellikli telefonlara, uyum sağlamak için işletmeler şu andan itibaren AR uygulamaları ve çözümleri geliştirmeye başlamış durumda.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/pokemon-go-niantic-opens-platform-to-developers-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
9
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
1
1
0