Pokemon GO ile Batmaktan Kurtulan Nintendo Değerini İkiye Katladı: Oyun Devini Kurtaran Strateji Ne?

0
0
0
0
0
Uzun süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşan Nintendo'nun yüzü Pokemon GO ile güldü. Önce hisseleri yüzde 4'te 1 oranında değer kazanan şirket, şimdi de değerini katladı.

Wii’den sonra yenilik üretememesi ve Wii U adlı oyun konsolunun başarısız olması nedeniyle ekonomik açıdan zor günler geçiren Nintendo beklediği ilacı Pokemon GO ile buldu. Oyunun ilk 2 gününde hisseleri dörtte bir oranında değer kazanan şirket şu an şirket değerini ikiye katlamış durumda. Bu veriler Nintendo’nun kara bulutlu günlerden kurtulduğunu da müjdeliyor. 

 

Yıllardır oyun dünyasında olan şirket elindeki oyunları mobil dünyaya taşıma konusunda çok uzun bir süre direndi. Şirketin ekonomik krizden çıkması için teknoloji çevrelerinde dile getirilen bu istek, şirket yönetim kurulu tarafından “bir yenilik içermemesi ve uzun vadede bir getirisinin olmaması” gibi gerekçelerle daha önce çok kez reddedilmişti. Özetle, Nintendo Mario Bros., Pokemon, Zelda gibi oyunların mobil sürümlerini sunmanın geçici bir çözüm olacağını ve asıl gerekenin mobil platformda bambaşka deneyimler sunan oyunlar yaratmaktan geçtiğini savunuyordu. Elindeki son kozu hemen tüketmedi ve yaratıcı bir deneyim oluşturmak için bekledi.

Gerçekten Nintendo’nun bu alandaki öngörüsünü takdir etmek gerekiyor. Mobil pazara öyle bir giriş yaptılar ki kısa sürede şirketin değerini ikiye katladılar... iOS ya da Android’e gelecek klasik bir Super Mario Bros., Zelda, Pokemon ya da Nintendo dünyasının benzer bir oyunu bu etkinin belki de binde birini bile yaratmayacaktı. İleriye dönük strateji ve ileri görüşlülük böyle bir şey olsa gerek…

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0