Pokemon GO Para Basıyor: İlk Ayında Servet Kazandırdı!

0
0
0
0
0
Niantic şirketi tarafından geliştirilen Pokemon GO'un ilk ayındaki kazancı belli oldu. Oyunun sadece bir aydaki maddi başarısı şaşırtacak türden.

Geçtiğimiz günlerde adından bıktıracak kadar söz etmeyi başaran Pokemon GO oyunu bir şekilde gündemde kalmaya devam ediyor. Oyunun yarattığı sosyal patlamayı şimdilik bir tarafa bırakalım ve biraz maddi başarısından söz edelim. 

Mashable sitesinin haberine göre, Pokemon GO global pazara açıldıktan sonraki 1 ay içinde üreticisi Niantic’e büyük bir servet kazandırdı. Sensor Tower şirketinin tahminlerine göre Pokemon GO’nun yaratıcısı Niantic şirketi kısa sürede 200 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi başardı. Sadece 1 aylık zaman zarfında elde edilen bu net gelirin büyük bir başarı olduğunu söylemeye sanırım gerek yok. Zaten konunun uzmanları da bunun ne kadar büyük bir başarı olduğunu karşılaştırmalar ile dile getiriyor.

Clash Royale, Candy Crush Soda Saga ve Pokemon GO oyunlarının ilk ay kümülatif gelirlerini karşılaştıran Sensor Tower aradaki farkın büyüklüğüne dikkat çekiyor. Verilere göre Clash Royale oyunu ilk ayında 120 milyon dolar civarında bir gelir elde etti. Candy Crush Soda Saga’nın ilk ay performansı ise 27 milyon civarında oldu. Pokemon GO ise her iki oyunun toplamından bile oldukça fazla bir gelir ile ilk ayını kapattı. Bakalım Niantic şirketinin bu başarısı kalıcı olacak mı?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0