Pokemon GO’ya Haneye Tecavüz Sebebiyle İlk Dava Açıldı!

1
0
0
0
0
Pokemon GO’da rastgele belirlenen PokeStop veya Gym için özel mülkiyetlere izinsiz bir yerleştirme yapılmasından dolayı Niantic, Nintendo ve Pokemon firmalarına ilk dava geldi.

Artık elinde telefon ağır ağır yürüyen birini görüyorsanız büyük ihtimalle Pokemon GO oynadığından emin olduğunuz ortamda Niantic’in yaşadığı sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Augmented Reality, yani arttırılmış gerçeklik ile beraber gerçek haritayı kullanan oyun şu anda milyonlarca kişi tarafından zevkle oynanırken PokeStop ve Gym’lerin yerlerinin rastgele seçilmesi birçok kişiyi rahatsız etmeye başladı.

Her ne kadar AVM ve iş yerlerine denk gelen PokeStop ve Gym’ler bu mekan sahiplerini ve çalışanlarını aynı zamanda müşteri çektiği için mutlu etse de söz konusu özel mülkiyet olunca işler değişiyor. Evine, bahçesine pokemon uğruna izinsiz dalanların da etkisiyle duruma iyice sinirlenen Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde yaşayan bir adam Kaliforniya mahkemesine Niantic, Pokemon ve Nintendo şirketlerini dava ederek duruma el koymak istiyor.

Oyunda rastgele yerleştirilmiş olan PokeStop ve Gym’lerin kendi mülkiyetine denk gelmesi neticesinde bunun tamamen izinsiz yapılmış olmasından fazlasıyla rahatsız olan bu arkadaşımız, aynı zamanda bu olaydan muzdarip birçok kişinin de olduğunu belirtmiş. Yapılan bu durumu haneye tecavüz olarak nitelendiren Amerikan vatandaşının açtığı bu dava bakalım nasıl sonuçlanacak. Ancak olası bir durum olan Niantic’in davayı kaybetmesi neticesinde sonuçlarının da daha büyük etkili olabileceği de bekleniyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0