Poligonda Gerçekleşen İntiharın Çiftlik Bank Sebebi ile Olduğu İddia Edildi

46
20
6
2
1
Dün gittiği bir poligonda kalbine ateş ederek intihar eden 25 yaşındaki Recep Ataş’ın Çiftlik Bank dolandırıcılığında para kaybettiği için bunalıma girdiği ve intihar ettiği iddia edildi.

Çiftlik Bank dolandırıcılığı, insanların paralarının yanında dün bir de cana mal oldu. 25 yaşındaki Recep Ataş, Başakşehir’de bulunan bir poligonda gözetmen eşliğinde atış yaptığı sırada aniden silahı kalbine çevirdi ve bir el ateş etti. Hayatını kaybeden Recep Ataş’ın cenazesi Adli Tıp’taki işlemlerin ardından ailesi tarafından defnedildi. 

Recep Ataş’ın intiharından sonra gencin ailesi, basına açıklama yaparak, oğullarının Çiftlik Bank’a para yatırmak için bankadan kredi çektiğini, krediyi ödeyemediği içinde bunalıma girdiğini açıkladı. Baba Kazım Ataş, oğlunun Çiftlik Bank’a yatırmak için bankadan 40 bin lira kredi çektiğini, Çiftlik Bank dolandırıcıları kaçınca oğlunun borcunun faiziyle 65 bin lira olduğunu söyledi.

Çiftlik Bank İntihar

Ailenin yaşadığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı İbrahim Menteşe de yaptığı açıklamada, Ataş’ın bankadan kredi çekip Çiftlik Bank’a yatırdığını, kredinin ödenmemesi üzerinde kredi çektiği bankanın da sürekli Recep Ataş’ı arayıp sıkıştırdığını söyledi. Muhtar, kredinin faizi artınca Recep Ataş’ın intihar ettiğini öğrendiğini belirtti.

Çiftlik Bank tarafından yaklaşık 132 bin kişi dolandırıldı. Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ve bir kısım yöneticiler, dolandırıcılık ortaya çıkmadan kısa bir süre önce yurtdışına kaçtılar. Geçtiğimiz gün Mehmet Aydın’ın Ukrayna’da olduğu ile ilgili haberler basında yer buldu. 

Kaynak : https://www.karar.com/guncel-haberler/poligondaki-intiharda-ciftlikbank-iddiasi-1391187
46
20
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
46
20
6
2
1