Polis, Ölen Adamın Telefon Kilidini Açmak için Parmaklarını Yeniden Üretiyor!

0
0
0
0
0
Şüphelilerin peşine düşen polis kurbandan katile ulaşmaya çalışıyor. Ölen kişinin telefonuna ulaşmak için parmak izi kontrolünü aşmak zorunda... İlginç olaya birlikte göz atalım...

Akıllı telefonlardaki güvenlik önlemleri kişisel gizliliği korumayı amaçlasa da bazen olayların açıklığa kavuşturulmasına engel olabiliyor. Benzer bir olay Birleşik Devletler’de yaşandı ve polisler öldürülen bir kişinin telefonuna ulaşmak istediklerinde parmak izi koruması engeliyle karşılaştılar. 

Maktulün telefonunda olaya dair bir ipucu bulabileceklerini düşünen polisler, ellerindeki parmak izlerinden 3D bir parmak üretip telefonun kilidinin açılıp açılamayacağını araştırmaya başladı. Polislerin ilk durağı ise bu alanda çalışmalar yapan Michigan State Üniversitesi profesörü Anil Jain oldu. Ünlü akademisyenden bu konuda yardım isteyen polisler parmak izlerinin 3 boyutlu çıktısıyla telefonun açılıp açılamayacağı hakkında bilgi aldı.

Kapasitif parmak izi sensörlerinin canlı parmaktaki elektriksel yüzeyi gerektirdiğini belirten Jain ve öğrencisi bu engeli aşmak için çalışmaya başladı. Birkaç hafta zamanları bulunan profesör ve öğrencisi bu zaman diliminde parmakların üç boyutlu çıktılarına metalik parçalar yerleştirerek akıllı telefonunu parmak izi sensörünü kandırmaya çalışacak. En kötüsü ise kurbanın akıllı telefonuna hangi parmak izini verdiği bilinmiyor. Bu nedenle tüm işlemler 10 parmak için de yapılacak. Polislerin bu kadar uğraşmasının sebebi ise akıllı telefon üreticilerinin arka kapı açarak telefonlara erişim izni vermemesi. Hatırlayacağınız gibi FBI bir araştırma sırasında Apple'dan bu yönde bir destek istemiş ancak reddedilmişti.  Bakalım yapay parmak ile telefon kilidini aşma denemesi başarılı olacak mı?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0