Popoya Benzeyen Dünyanın En Büyük Hava Aracı Test Uçuşunu Tamamladı

0
0
0
0
0
Popo şeklindeki dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, 20 dakikalık test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Tam olarak ne olduğu bilinmeyen uçak, zeplin ve helikopter karışımı ve ayrıca görünüşüyle de popoyu andıran bir garip hava aracı Airlander 10, ne kadar garip olsa da dünyanın en büyük hava aracı olma özelliğini taşıyor.

Yetkililerin hibrit hava aracı olarak tanımladığı Airlander 10’un daha önce bir test uçuşuna çıkacağı söylenmişti. Birçok kişi bu kadar büyük ve ağır bir hava aracının uçuşunun başarılı olmayacağını söylese de Airlander 10, 20 dakikalık ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı.

İlk uçuşunu askeri amaçlar dışında yapan Airlander 10, başarıyla Cardington’dan Londra’ya iniş yaptı. Görünüşüyle olmasa da boyutuna rağmen sergilediği uçuşla Airlander 10 yetkililerden tam not aldı. :)

Standart uçaklardan ne gibi farkları var?

Geleneksel uçakların aksine yağmur ve kar yağışlarına karşı ekstra dayanıklılık gösteren Airlander 10 hemen hemen her zorlu hava koşulunda uçabiliyor, ayrıca kalkış için uzun bir piste ihtiyaç duymuyor. 50 tona kadar da kargo kapasitesi olan bu hava aracının ilerleyen dönemlerde askeri amaçlarla kullanılması da mümkün.

Ayrıca günümüzdeki yolcu uçaklarına göre çok daha düşük miktarlarda karbon izi bırakan Airlander 10, boyutu çok büyük olsa da çevre dostu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0