Popüler Kültürün Bizleri Ne Hale Getirdiğini Gösteren Nikola Tesla / Aleyna Tilki Röportajı

2
2
1
1
0
Popüler Kültürün Bizleri Ne Hale Getirdiğini Gösteren Nikola Tesla / Aleyna Tilki Röportajı
Yaptıkları röportajlarla Facebook’ta geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Sarı Mikrofon’un yaptığı son röportaj, popüler kültürün Türk gençliğini ne hale getirdiğini görmemiz açısından oldukça önemli.

Sarı Mikrofon’un yaptığı röportajlar, Facebook Haber Akışı’nızda en az bir kere de olsa karşınıza çıkmıştır. Buldukları ilginç konularla her telden insanla röportajlar gerçekleştiren ekip, son günlerin en popüler ismi Aleyna Tilki’yle ABDli fizikçi - mucit - elektrofizik uzmanı Nikola Tesla’nın fotoğraflarını üst üste koyarak karşılaştıkları kişilere fotoğraftakilerin kim olduklarını sordu. Aldıkları cevaplar maalesef bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Özellikle genç sayılabilecek yaşta, hatta aralarında Fen Lisesi öğrencilerinin de yer aldığı röportajda fotoğrafı gören hemen herkes Aleyna Tilki’nin ismini birkaç ‘salise’ içinde söylerken, elektrik üzerine sayısız deneyler yapan, 'elektriğin kablosuz taşınabilmesi' gibi bir buluşa imza atan dünyanın en önemli bilim insanlarından Nikola Tesla’yı bilen kişi sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmedi.

Neyse ki röportajın sonuna doğru geldiğimizde Nikola Tesla hayranı olduğunu gördüğümüz bir ablamız, ünlü bilim insanı hakkındaki düşüncelerini açıklarken tükenen ümitlerimizi bir nebze de olsa tekrar yeşertti. Tesla’ya olan hayranlığını dile getirdikten sonra kendisine sorulan ‘peki ilki kimdir efendim?’ sorusuna verdiği cevapla da mükemmel bir final yapmıştır. 

2
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
1
0