Popüler Sosyal Ağ Snapchat Irkçılıkla Suçlanıyor

0
0
0
0
0
Snapchat’e getirilen Asyalı anime filtresi, kısa sürede sosyal ağın ırkçılıkla eleştirilmesine neden oldu.

Facebook’un satın alma girişiminde başarısız olduktan sonra Instagram ve Facebook’a Snapchat’in popüler olmasını sağlayan özelliklerini tabiri caiz ise kopyalamasının ardından kullanıcı kaybı yaşanılacağı düşünülen Snapchat, bu kritik durumla uğraşırken bir de ırkçılık yaptığından dolayı suçlanmasıyla gündeme geldi.

Platformuna yeni filtreler kazandırmaya çalışan Snapchat, en son eklediği “Asyalı” filtresiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Filtreyi uyguladığınızda ağzınızın ve burnunuzun kapatılarak üzerine anime karakterlerini andıran çizgi halinde göz ve burun eklenmesiyle komik bir görüntünün oluşması kısa sürede kullanıcılar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Henüz bu filtre çoğu Snapchat kullanıcısına ulaşmadan gelen olumsuz yorumlar üzerine Snapchat bu filtreyi hızlı bir şekilde uygulamasından kaldırdı ve anime karakterlerden yola çıkarak böyle bir filtre tasarladıklarını, ırkçılık gibi bir amaçlarının olmadığını belirtti.

Snapchat’in önemli özelliklerinin Instagram ve Facebook platformlarına dahil edilmesi, bunun üzerine bir de ırkçılık damgası yemesi Snapchat için pek de iç açıcı görünmüyor. Platformun gidişatını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0