Popüler Teknolojilerdeki Devasa Kod Sayıları (Google Tozu Dumana Katmış)

1
0
0
0
0
Google, Facebook gibi ünlü sitelerle birlikte bazı popüler teknolojilerde bulunan kod sayılarının olduğu grafikler yayınlandı.

Business Insider, içinde Google ve Facebook gibi ünlü sitelerin de bulunduğu, her birinin sahip olduğu toplam kod sayısını gösteren tablolar yayınladı.

Dikkat çekici rakamların göze çarptığı tablolara baktığımızda, Google’ın bütün servisleri dahil olmak üzere (Google Maps, Gmail, Gdrive, Picasa, Google Earth gibi) toplam 2 milyar satırlık kodla çalıştığı görülüyor. Facebook’daki kod sayısı ise Google’a oranla devede kulak kalıyor (61 milyon).

Bunların dışında ortalama bir iPhone uygulamasının 40 bin, Android işletim sisteminin 11 milyon 80 bin, Firefox tarayıcının 9.9 milyon ve HD DVD Player’ın 4.5 milyon satır koda sahip olduğu görülüyor. (F-35 savaş uçağındaki kod sayısı bile paylaşılmış)

Şuradaki bağlantıya tıklayarak 100 binden itibaren başlayan ve 2 milyara kadar devam eden kod sayılarına sahip popüler teknoloji ürünlerinin bulunduğu tabloları inceleyebilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0