Porsche, Tesla'ya Rakip Olacak 2020 Model Taycan Üretimlerini Başlattı

10
5
3
3
1
Porsche, geçtiğimiz hafta tanıttığı Porsche Taycan Turbo ve Turbo S modellerinin üretimine resmi olarak başladı. Alman otomobil üreticisinin aracı tanıttıktan yalnızca bir hafta sonra üretime başlaması ise dikkatleri çekti.

Porsche, geçtiğimiz hafta Porsche Taycan Turbo ve Taycan Turbo S modellerini tanıtmıştı. Bu tanıtımın üzerinden henüz bir hafta geçmiş olmasına rağmen Porsche, iki aracın seri üretimine başladığını açıkladı.

Aslında bu süre, diğer Porsche araçları ve bazı otomobil üreticileri ile karşılaştırıldığında biraz normal görülebilir ancak konu elektrikli otomobillere geldiğinde Porsche’nin bu kadar erken davranması normlara aykırı gibi duruyor. Örnek vermek gerekirse Tesla, Model Y isimli otomobilini bu senenin mart ayında tanıttı ancak Elon Musk, üretimin 2020 sonbaharından önce başlamayacağını belirtmişti.

Yeni Taycan modelleri, ilk olarak Avrupa'da satılacak:

Porsche Taycan Turbo S

Porsche, Taycan modellerinin ilk versiyonlarını yalnızca Avrupa’daki müşterileri için üretiyor. Bu da Amerika Birleşik Devletleri’nin henüz Taycan modeline kavuşamayacağı anlamına geliyor. Porsche’nin yaptığı açıklamaya göre ABD’nin Taycan modellerine kavuşması, bu senenin sonlarına doğru olacak.

Porsche, bu elektrikli araçları üretmek için Zuffenhausen şehrinde açtıkları yeni bir fabrikayı kullanıyor. Şirket, fabrikanın içerisinden de birçok fotoğraf paylaşmaktan çekinmiyor. Porsche, yalnızca Taycan üretimi için 1.500 yeni işçi alımı yaptığını belirtiyor. Şirketin bu girişimlerinin satışlara olumlu yansıyıp yansımayacağı konusu ise şimdiden merak konusu.

Porsche'nin elektrikli otomobil pazarındaki bu girişimi, pazarın en büyük aktörlerinden Tesla ile de sağlam bir rekabet ortamı oluşturacak. Özellikle iki şirketin aynı anda satış yaptığı ülkelerde hangi araçların daha fazla tercih edileceği, elektrikli otomobil pazarının geleceği için önemli ipuçları da sağlayacak.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/09/09/porsche-taycan-production-starts/#slide-2167410
10
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
10
5
3
3
1