Porsche 933'ün Geçmiş ve Geleceği Bir Araya Getiren Render Görselleri

21
4
3
2
1
Sanatçı Mathew Parsons, 1995 yılında ABD'de satışa sunulan Porsche 993'ü yeniden tasarlayarak baştan yarattı. Porsche 933'ün yeni tasarımı, ilk tasarım olan Project 933'e göre önemli farklar içeriyor.

Mathew Parsons adlı bir sanatçı, daha önce 1995 yılında ABD'de satılan Porsche 993'ü modernize edilmiş bir tasarımla yeniden canlandıran çizimler paylaşmıştı. Çizimler; geçmişi ve geleceği bir araya getirerek retro fütüristik bir araç ortaya çıkarıyordu. Sanatçı, şimdi de aynı projenin yeni bir versiyonuyla geri döndü ve Porsche 993, eskisinden daha da iyi görünüyor.

Yeni tasarım, temelde aynı fikri taşıyor ancak bu kez daha yumuşak çizgiler ve sade yüzeyler karşımıza çıkıyor. Çizimler, orijinal 993'ten ve Stuttgart merkezli şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı 911'in özel versiyonu olan 935'ten ilham alıyor gibi görünüyor.

İşte Porsche 993'ün yenilenmiş render görselleri:

porsche 933 render

Yeni versiyon, ilk Project 993 tasarımına kıyasla uzun arkalı ve geniş gövdeli araca farklı bir yaklaşım getiriyor. Yüzeyler arasındaki yumuşak geçişler ve yuvarlanmış hatlar, tasarıma genel olarak daha zarif bir hava katıyor. Arka kanat, iki taraftan tutturulmuş ve 993 yarış otomobilinden ilham alıyor. Sanatçı, bu kanatların arkası uzun model için daha uygun olduğunu belirtiyor.

porsche 933 arka render

Yeni çizimler, oldukça başarılı ve neredeyse otomobil üreticisinin elinden çıkmış gibi görünüyor. Hem şekillendirme hem de işleme kalitesi şaşırtıcı ve yine büyük fark yaratan önceki versiyona kıyasla birkaç yeni dokunuş var. 

Yenilikleri ele alırken ön tampona bakacak olursanız artık yuvarlak LED farlar ve ortasında yine 2 yuvarlak hava ızgarasını içeren tamamen yeni bir düzene sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu kısım, yuvarlak ana farlarla da daha iyi uyuşuyor. Arka taraftaysa merkezi egzoz sistemi, tamponun her iki ucuna yerleştirilen yeni egzoz sistemiyle değiştirilmiş. Porsche 933'ün daha önceki tasarımını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Merak edenler için Mathew Parsons'un Porsche 933 tasarımlarının ilk versiyonu:

Kaynak : https://www.motor1.com/photo/4498867/porsche-993-modernized-version-2/
21
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
4
3
2
1