Porsche CEO'su: 10 Yıl İçinde 1.000 Kilometre Menzilli Elektrikli Arabalar Çıkacak

20
6
3
2
1
Elektrikli araba sektörünün büyümesiyle sektördeki çekişmeler de artıyor. Porsche CEO'su Oliver Blume, verdiği bir röportajda Elon Musk'ı takdir ederken 10 yıl içerisinde 1.000 kilometre menzile sahip elektrikli arabaların çıkacağını söyledi.

Birçok otoriteye göre bugüne kadar üretilmiş tüm elektrikli otomobiller toplansa yalnızca birkaçı Porsche’nin Taycan otomobiline kafa tutabilir. Taycan, klasik bir spor otomobilin sürüş dinamiklerini taşıyor. Böylece Alman otomobil üreticisinin elektrikli araç serisi için de bir gurur kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.

Porsche CEO’su Oliver Blume, Taycan modelinin şirketin "elektriklenme" programının yalnızca başlangıcı olduğunu söyledi. Kendisinin yaptığı açıklamalara göre Porsche; Taycan Turbo ve Turbo S modelleriyle başlangıç yapsa da gelecekte bu aracın daha çeşitli versiyonları da çıkacak. Bunlardan biri de Taycan Cross Turismo.

Porsche CEO'su: 'Taycan, Tesla Model S'den farklı bir yere sahip'

porsche taycan

Tabii konumuz Taycan Cross Turismo’nun nasıl bir araba olacağı değil. Alman Auto Motor und Sport dergisiyle röportaj yapan Blume’a "Taycan’ı Tesla Model S karşısında rakip olarak görüyor musunuz?" sorusu soruldu. Blume’un cevabı ise iki aracın da muhtemelen premium sedan segmentinde bulunacağı şeklinde oldu.

Blume, sorunun cevabı için ilginç bir açıklama da yaptı. Porsche CEO’su, Taycan’ın Tesla Model S’e göre daha farklı bir yere sahip olduğunu söyledi. CEO, "Taycan’ın ana odak noktası, spor sürüşe elverişli olmasıdır" cümlesini kullandı.

Blume: 'Elektrikli araç piyasasında Tesla ve Elon Musk'ın rolü büyük'

tesla model s porsche taycan

Otomobillerin elektrikli otomobillere dönüşümünden de bahseden Blume, Tesla CEO’su Elon Musk’ı da unutmayarak ona saygı duyduğunu söyledi. Blume, elektrikli araç endüstrisinin bu kadar büyüyebilmesinde en büyük rolü Tesla ve Musk’ın yeniliklerinin oynadığını dile getirdi.

Röportajı sırasında Oliver Blume, Porsche’nin elektrikli otomobil üretimini daha da geliştireceğini ve özellikle araçlarının menzillerini artırmak üzere çalışacaklarını da ekledi. Blume, on yıl içerisinde Porsche’nin elektrikli araçlarının 1.000 kilometre menzile sahip olacağını ve şarj sisteminin benzin almak kadar hızlanacağını söyledi.

Kaynak : https://www.teslarati.com/porsche-taycan-tesla-elon-musk-1k-km-ev-10-years/
20
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
6
3
2
1