Porsche, Elektrikli SUV Modelleri İçin Dört Motorlu Bir Aktarma Organı Üzerinde Çalışıyor

9
3
1
1
0
Spor otomobil markaları arasında ilk akla gelen isimlerden biri olan Porsche, önümüzdeki yıllarda çıkaracakları elektrikli SUV modelleri için farklı bir güç aktarma organı üzerinde çalışıyor. Ekip, elektrikli SUV modellerinde kullanılacak dört motorlu aktarma organı için testlere başladı.

Stuttgart merkezli spor otomobil üreticisi Porsche, Taycan modelleri ile elektrikli otomobil sektöründe ismini duyurmayı başardı. İki elektrik motoruna sahip olan canavarın sahibi olan Porsche, önümüzdeki yıllarda piyasaya sürecekleri elektrikli otomobil modelleri için de çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, gelecek yıllarda çıkacak elektrikli SUV modelleri için yeni aktarma organı testlerine başladı.

Porsche Taycan modellerinde iki adet elektrikli motor kullanan şirket, bundan sonra piyasaya sürülecek Porsche elektrikli SUV modelleri için dört motorlu bir güç aktarma organı üzerinde çalışmaya başladı. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni tasarımda düşünülen şey otomobilin daha hızlı olması değil, daha kontrollü olması.

Her tekerlek için bir motor, otomobili daha kontrollü ve çevik hale getirecek

Porsche

Porsche, raporlarında dört motorlu aktarma organının tasarımında her tekerleğe bir motor düştüğünü belirtiyor. Bu şekilde güç dağılımı, hangi tekerlekte daha fazla olması gerekiyorsa oraya göre dağılacak ve otomobilin daha kontrollü bir şekilde seyahat edebilmesi sağlanacak. Kaygan yol şartlarında veya keskin virajlarda hızlı bir şekilde seyahat edilebilmesini isteyen şirket, SUV modellerinde bir spor arabanın çevikliğini görmek istiyor.

Porsche’nin yeni dört motorlu teknolojisi herhangi bir ek sensöre ihtiyaç duymuyor ve bu teknoloji ile birlikte gelecek yazılım kontrolünün motorlar arasındaki gücü milisaniyeler içerisinde yeniden dağıtarak inanılmaz hızlı bir şekilde otomobilin kontrolünü sağlayabileceği söyleniyor. Porsche, bu sistemi geçtiğimiz iki kış döneminden beri çeşitli zamanlarda test ettiklerini belirtti.

Hangi modelin ilk olarak dört motorlu aktarma organı teknolojisine sahip olacağı ise merak konusu. Şirket, şu anda tamamen elektrikli Macan modeli üzerinde çalışıyor ancak bu model, daha uygun bütçeli bir crossover modeli. Porsche ise yeni aktarma organını daha büyük boyutlu SUV modellerinde kullanmayı planlıyor. Yeni teknolojinin ilk olarak Porsche Cayenne’in EV varyantında kullanılması bekleniyor ancak şimdilik bu yalnızca bir tahmin.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/12/07/porsche-four-motor-electric-suv-powertrain/?guccounter=1
9
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
1
0