Porsche Taycan'ın ABD Uçak Gemisi Üzerinde Yaptığı Hız Testi (Video)

23
6
6
5
3
Porsche'nin başta Tesla olmak üzere tüm elektrikli araç üreticilerine meydan okuyacağı aracı Taycan'ın çıkışına az bir süre kalmış olsa da Porsche, her saniyeyi değerlendirerek yeni bir videoyu hayranlarıyla paylaştı. Aracın hızlanma ve fren konularının sınandığı videoda Taycan, son derece başarılı bir performans sergiledi.

Elektrikli araç sektörüne girişini yapacağı araba olan Taycan'ın çıkışına sağlam bir şekilde hazırlanan Porsche, aracın tanıtımından önce son bir video daha yayınladı. Alman otomotiv devi, aracının yeteneklerini sergileme konusunda son derece sağlam bir videoyla hayranlarının karşısına çıktı.

Profesyonel yarış arabası pilotu Shea Holbrook, prototip Taycan ile birlikte saatte 145 kilometreye çıktıktan sonra aracı tamamen durdurmak için frene bastı. Tüm bu olaysa yalnızca 10,7 saniye içerisinde gerçekleştirildi. Porsche'nin tamamen elektrikli aracı Taycan, saatte 145 kilometreye 128 metre içerisinde çıktı.

Porshe Taycan

Motor1 YouTube kanalı, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait USS Hornet uçak gemisinde gerçekleşen testin görüntülerini paylaştı. Porsche, araç için hazırladığı videoda Taycan'ın yapabildiği çoğu şeyden yalnızca bir tanesini gözler önüne serdi.

Taycan ürün bandının genel müdür yardımcısı Stefan Weckbach, yaptıkları testin ciddi bir testten ziyade eğlenme amacıyla yapılan bir test olduğunu ileri sürdü. Yine de yaptıkları testin aracın gücü hakkında fikir vermiş olduğunu da ifade etti. Weckbach, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Sert ve değişkenlik gösterebilen bir zeminde Taycan'ın kontrolü, inanılmaz hızlanması ve fren kabiliyetleri son derece etkileyiciydi. Yine de yalnızca saatte 160 kilometreye çıkmış olmak için aracın sınırlarını zorlamadık. Shea ve Taycan'ın bu sınıra kolaylıkla çıkabileceğinden emin olsam da kimsenin ıslanmaması konusunda mutluyum."

Elektrikli Araba

Aracın pilotu Holbrook, görünüşünün aksine yüzeyin son derece çıkıntılı olduğunu belirtirken "Kararlı bir şekilde hızlanıp okyanusa doğru hareket etmek benim için yeni bir deneyim ancak Taycan bana ciddi bir güven verdi. Taycan, hızlanmanın yanı sıra fren konusunda da son derece sabitti" ifadelerine yer verdi.

Porshe'nin yeni elektrikli aracı Taycan'ın Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri uçak gemisinde gerçekleştirdiği hızlanma testinin görüntülerini izlemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/09/02/watch-the-porsche-taycan-make-a-0-90-0-test-run-on-the-uss-hornet-flight-deck/
23
6
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
23
6
6
5
3