Porsche Taycan, Nürburgring'te Kırdığı Rekordan Çok Daha Hızlı Gidebilirmiş

22
2
2
2
1
Bir ay önce Porsche, ilk elektrikli arabası Taycan ile Nürburgring'te yeni pist rekoruna imza atmıştı. Ancak Taycan ürün müdüründen gelen açıklamaya göre bu rekor, Taycan'ın yapabileceklerinin altında kalıyor.

Porsche, geçtiğimiz ay ilk elektrikli arabası olan Taycan’ı tanıtmıştı. Ancak aracın tanıtımından önce Porsche, Taycan’ın Almanya’daki ünlü Nürnburgring pistinde pist rekoru kırdığı videoyu paylaşmıştı. Taycan’ın rekor kıran Nürburgring turu süresi 7 dakika 42 saniye olarak açıklanmıştı.

Bu rekor hâlâ pistte yarışan elektrikli arabaların tur rekorunu elinde tutuyor olsa da Porsche’ye göre Taycan çok daha hızlı tur süresine sahip olabilir. Taycan’ın ürün müdürü Lukas Kramer, Cars Guide ile yaptığı röportajda bu konunun detaylarına indi.

porsche taycan

Lukas Kramer, Nürburgring pistinde rekor kıran Taycan modelinin Taycan Turbo S yerine Taycan Turbo olduğunu söyledi. Taycan Turbo S, diğer modele göre daha fazla güç üretiyor ve arabada bulunan şasi, aracı pist rekoru kırmak için daha iyi bir seçenek yapıyor. Yani Taycan Turbo S Nürburgring pistinde yapılan bir turu, Taycan Turbo’dan çok daha hızlı şekilde tamamlayabiliyor.

Taycan Turbo ve Turbo S modellerinin ikisi de 616 beygirlik güce sahip. Ancak Turbo modeli maksimum 670 beygire kadar çıkabiliyorken Turbo S modeli 750 beygire kadar çıkabiliyor. Ayrıca iki arabanın torkları karşılaştırıldığında Taycan Turbo S, diğer modeli gerisinde bırakıyor. Maksimum beygir gücüne ulaşmak yalnızca saniyeler sürse de tur zamanını artırmaya yetebiliyor.

Bunun bir başka anlamı da Tesla’nın çıkaracağı Model S’in, Taycan Turbo S’in rekorunu geçme şansının olmaması ihtimali. Yani Model S birçok elektrikli arabaya göre çok daha hızlı olsa da Nürburgring’de kırılan rekoru aşamayabilir.

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1125367_porsche-says-there-s-potential-for-the-taycan-to-go-faster-at-ring
22
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
2
2
2
1