Toyota’nın Prius’u Unutturacak Oldukça Agresif Yeni Elektrikli Otomobil Konseptleri

13
1
1
1
1
Japon devi Toyota’nın yeni elektrikli otomobil serisi, daha önceki Prius’lara kıyasla çok daha agresif ve sert tasarımlara sahip.

Toyota, beklenmedik bir açıklama yaparak 2025 yılına kadar yollarda olmasını planladığı yeni elektrikli araç filosunu duyurdu. Duyuruyu, şirketin başkan yardımcılığını da üstlenen Shigeki Terashi yaptı.

Yeni takvime göre Toyota, elektrikli otomobil pazarındaki aktivitelerini daha önce açıklanan takvime göre beş yıl önce başlatacak. Firmanın elektrikli araç filosunda 6 farklı model bulunacak. Tamamı bir arada tanıtılan bu modellerden ikisi corssover olarak tabir edilen araçlardan olacak. Biri station vagon, biri sedan olacak olan bu modellere ek olarak bir çift de vanlara benzeyen, iri kıyım otomobil kıvamındaki iki araç eklenecek. Toyota bu modellerde kendi Scion modellerinden esinlenmiş gibi duruyor.

Toyota bu araçları konsept otomobil olarak isimlendirmedi, yani bu araçlar tasarımların son hali olmayabilir. Üstelik tüm filonun sokaklarda gezmeye başlamasına daha nereden baksak beş yıl var ve aradan geçen sürede değişiklikler yapılabilir.

Yeni otomobiller, Toyota Prius’un kurduğu temeller üzerinde yükselecek olsa da aralarında neredeyse hiç benzerlik yok. Tamamen elektrikli otomobillerin verimli olmadığı dönemde, hem benzinli hem de elektrikli motoru bir arada kullanabilmeyi başaran Prius, önemli bir atılım yapmıştı. Yumuşak hatlı o otomobil, bilinçli ve sorumluluk sahibi tüketici olmanın sembolü haline gelmişti. O günden bu yana hibrit otomobillerden pek vazgeçmeyen, tamamen elektrikli otomobillere geçişte ise biraz ayak sürüyen Toyota, rakiplerinin gerisinde kalmayacağını göstermiş oldu.

Toyota, genel olarak artık elektrikli arabaların bir erdem sembolü olmadığının, her üreticinin bu alana girdiğinin farkında. O yüzden de yeni araçlarını elmas yapısı benzeri tasarıma sahip, sert ve keskin modeller olarak oluşturuyor. Yeni araçlar lüks ve güç vaat ediyor.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/90360393/goodbye-friendly-prius-check-out-toyotas-bold-new-line-of-electric-cars
13
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
1
1