Prof. Dr. İsmail Demir: F-35'lerin İkisi Teslim Alındı, İki Tanesi Daha Teslim Alınacak

40
27
6
3
2
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, katıldığı söyleşi de iki tane F-35'in teslim alındığını, bu sene içerisinde iki tanesinin daha teslim alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Akademisyen ve Öğrencilerle Söyleşi” etkinliğinde, Türkiye’nin kendi uzun menzilli hava ve füze savunma sistemini geliştirme projelerinden bahsederken şu açıklamalarda bulundu:

Hava savunma sistemi kademeli bir olay. Uçaksavar seviyesinden başlayarak hava soluyan platformlara karşı, balistik füzelere karşı, onların çeşitlerine karşı hava savunma zinciri kuruyorsunuz. Bu zincirin alt ve orta kademelerinde ürünlerimiz belli bir aşamaya geldi, testleri yapılıyor. Ama uzun menzile geldiğimizde bu konuda da çalışmalar bir müddet devam edecek. Burada kıssadan hisse bağlamındaki konu şu, bu konuda biz dışarıya muhtaç olmasak dışarından alımla ilgili bir gündemimiz olmasa bu tür baskılar (F-35 konusu) bu tür tehditler de olmayacaktı. Keşke biz bu işe çok daha önce başlasaydık bugünlerde bu sistemleri almayı konuşmak yerine geliştirmenin artık bittiğini konuşsaydık.” 

Demir, Türkiye’nin S-400’leri alması sebebiyle ABD ile çıkan F-35 anlaşmazlıkları konusunda ise “F-35 Projesi’ni de biz yürütüyoruz, S-400’ü de ve Patriot’ları da biz yürütüyoruz. Bizim baktığımız alanda ilgilendiğimiz kulvardaki manzara şu. F-35’lerimizin 2 tanesi teslim edildi. Bu sene 2 tane daha teslim edilecek, yıl sonunda gelecek” ifadelerini kullandı.

F-35’lerin önemi konusunda da konuşan Prof. Dr. İsmail Demir, F-35’lerin çok önemli bir uçak olmadığının altını çizerken, her şeyiyle uçan bir bilgisayardan, akıllı sistemden bahsediyorsunuz sözlerini dile getirdi.

Milli Muharip Uçak Projesi hakkında da konuşan Demir, bunun çok erken gibi görülebileceğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Yani Türkiye’nin, hiç jet savaş uçağı, eğitim uçağı dahi yapmamış bir ülkenin, pervaneli uçağı yeni yapan bir ülkenin 5’inci nesil muharip uçağın üretimine soyunması gerçekten büyük bir proje. Ama 'Yapmanız gerekiyor mu?'... Bugün F-35’lerin verilip verilmemesi konusundaki tartışmaları tekrar gündeme aldığımızda çok doğru bir karar olduğunu görüyoruz.”

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/f-35-lerin-2si-teslim-edildi-bu-sene-2-tane-daha-teslim-edilecek/1419650
40
27
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
40
27
6
3
2