PUBG, Oyunu Oynadıkça Ödüller Kazandıracak Event Pass Sistemini Duyurdu!

22
15
13
5
3
PUBG oyuncularının, optimizasyon ve server performansı geliştirmelerini saymazsak en çok istediği özelliklerden biri, günlük ve haftalık görevler ile bunlar sonucunda kazanılan özel kozmetik hediyelerdi. PUBG, bu konuda sonunda bir adım atmaya karar verdi.

PUBG'nin en büyük rakiplerinden olan Fortnite'ta ve hatta PUBG Mobile'da bile bulunan görev ve ödül sistemleri, bu hafta PUBG'ye de geliyor. Yeni 4x4'lük harita Sanhok ile beraber 22 Haziran'da kullanıma sunulacak Event Pass adlı bu sistemin ne kadar ilgi göreceği şimdilik meçhul.

Event Pass sisteminde, oyunculara ilerlemeli görevler sunulacak. Bu sisteme göre günlük ve haftalık görevler sunulacak, bu görevleri başarıyla tamamlayabilen kullanıcılar karakterleri için özel kıyafetlerin yanı sıra özel silah ve paraşüt skin'leri de kazanabilecek. Aynı zaman kazanılan XP'ye göre seviyeler atlanabilecek, her seviye atlanışında oyun içi BP ödülü veya ekstra skin ödülleri verilecek. Seviye atlamak için XP kazanmayı etkileyen şeyler ise, görevler ve oyunu oynama süresi.

Event Pass süreci boyunca verilecek ödüllerin farklı kategorileri bulunuyor. 

İlk kategori herkese açık olan kalıcı ödüller. Bunlardan biri, "Karçiçeği" adlı bir paraşüt skin'i. Event Pass satın alımı yapmayan kişiler bile, etkinlik sezonu süresinde 20. seviyeye ulaşabilirse, bu paraşüt skin'ine kalıcı olarak, hiçbir ücret ödemeden sahip olabilecek.

Bu kategorideki bir başka ödül ise 16. seviyeye ulaşan oyunculara verilecek oyun içi ismini bir kereye mahsus değiştirme hakkı. Event Pass satın almayanlar bile, bu seviyeye erişince isim değiştirme hakkı elde edecek.

Bir başka kategori ise geçici süreli ödüller. Bu ödüller oyun pazarında halihazırda bulunan ve ücretleri çok yüksek olan kıyafetleri ve silah skin'lerini kapsıyor. Bu geçici ödüllere Event Pass satın almayan kişiler, ilgili seviyelere ulaşsalar bile sahip olamayacaklar. Event Pass satın almış kişiler, ilgili seviyeye geldiklerinde bu ödülleri kazanacaklar; fakat 1 aylık etkinlik süresi dolduğunda bu kategorideki ödüller geri alınacak. Yani yüzlerce dolarlık skin'lerle bir süreliğine de olsa oynayabilecek.

Üçüncü kategori ise kalıcı ödüller. 17 farklı özel kıyafet ve 3 ayrı silah skin'inin bulunduğu bu kategorideki ödüllere, Event Pass satın almış kişiler, ilgili seviyeye geldikleri takdirde geri alınmamak üzere kalıcı olarak sahip olacaklar. Kazanılan ödüllerin oyun pazarında alım satımı ise mümkün olmayacak.

İlk 10 seviyenin ödülleri:

11-20 arasındaki seviyelerin ödülleri:

21-30 arasındaki seviyelerin ödülleri:

Görevler sonucu verilecek ödüller:

Yanında saat ikonu olan oyundaki en pahalı skin'ler, 1 aylık süre sonunda geri alınacak. Geri kalan tüm skin ve ödüller kalıcı olacak.

İlk Event Pass biletleri 10 dolara satılacak, her ülkeye özel bir fiyat belirlenecek mi, yoksa dolar kuruna göre mi satışlar yapılacak, şimdilik bilinmiyor. Event Pass'i almasanız bile seviye atlamaya devam edeceksiniz; böylece etkinliğin herhangi bir gününde Event Pass almaya karar verirseniz, o zamana kadar atlamış olduğunuz seviyelere göre ödülleriniz toplu olarak hesabınıza eklenecek. 

Sistem 22 Haziran'da kullanıma açılıyor. Oyunun oynanışına hiçbir şekilde etki etmeyecek bu kozmetik hediye odaklı sistem hakkında oyuncuların fikirleri şimdilik karışık; bakalım sistem hayata geçtiğinde nasıl geri bildirimler olacak?

Kaynak : https://steamcommunity.com/games/578080/announcements/detail/3077529898698894565
22
15
13
5
3
Emoji İle Tepki Ver
22
15
13
5
3